Στήριξη Μητσοτάκη σε Μηταράκη: Επιτυχημένο το υπουργείο Μετανάστευσης – Αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις

«Εκτός από τη δημιουργία του Υπουργείου, θωρακίσαμε τα σύνορά μας στον Έβρο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός

Για το έργο και την αποτελεσματικότητα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο.

Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την στήριξή του στον αρμόδιο υπουργό, Νότη Μηταράκη, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα επιτυχημένο υπουργείο το οποίο αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις σε αντίθεση με το τι επικρατούσε επί της προηγούμενης διακυβέρνησης.

«Εκτός από τη δημιουργία του Υπουργείου, θωρακίσαμε τα σύνορά μας στον Έβρο. Και αυτά που τάχα δεν υπήρχαν, υψώθηκαν επιτέλους στη θάλασσα του Αιγαίου. Ενώ τα αίσχη της Μόριας και της Ειδομένης, έδωσαν τη θέση τους σε σύγχρονες δομές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ενώ πρόσθεσε: «Κάντε μία σύγκριση, σας παρακαλώ πολύ, της αθλιότητας η οποία υπήρχε στη Σάμο – ένας καταυλισμός ο οποίος με το ζόρι σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί 1.000 ανθρώπους, κάποια στιγμή έφτασε να φιλοξενεί 7.000. Συγκρίνετε αυτή την κατάσταση με την υπερσύγχρονη δομή η οποία χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους που λειτουργεί σήμερα στη Σάμο».

Ο κ. Μηταράκης, από την δική του πλευρά, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. «Θυμάμαι την απόφαση σας να ιδρύσετε το Υπουργείο, τον Ιανουάριο του 2020. Καθώς οι ιδιαίτερα αυξημένες ροές, από τις αρχές του 2019, είχαν δημιουργήσει έντονες πιέσεις και στα νησιά μας και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Θυμάμαι είπατε «να το κάνουμε σωστά», δίνοντας έμφαση στην ανάγκη για αποτελεσματικότητα, διορθώνοντας πιθανές δομικές αστοχίες. Σήμερα, που η μεταναστευτική κρίση βιώνεται σε πρωτόγνωρα μεγέθη σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες η Ελλάδα βιώνει πλέον περιορισμένες επιπτώσεις».