Στην αντεπίθεση η Εύα Καϊλή: Προσφεύγει σε διεθνείς οργανισμούς καταγγέλλοντας βασανιστήρια

«Όσα βασανιστήρια και αν μου κάνουν δε θα παραδεχτώ κάτι που δεν έκανα»

Η Εύα Καϊλή προσφεύγει σε διεθνείς οργανισμούς για τα βασανιστήρια που κατήγγειλε ότι υπέστη από τους Βέλγους αστυνομικούς.

Στις Βρυξέλλες ερευνούν ήδη την καταγγελία της, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, με την κατηγορούμενη ευρωβουλευτή να δηλώνει ότι όσα βασανιστήρια και αν της κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτεί κάτι που δεν έκανε.

 

«Όσα βασανιστήρια και αν μου κάνουν δε θα παραδεχτώ κάτι που δεν έκανα»

Η καταγγελία των δικηγόρων της Εύας Καϊλή για τα βασανιστήρια των 16 ωρών από τους Βέλγους αστυνομικούς ερευνάται ήδη από τις αρχές με εντολή των δικαστών.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αντρέ Ριζόπουλος, προχωρούν όμως ένα βήμα ακόμα. Μετά από συνεννόηση με την κατηγορουμένη ευρωβουλευτή θα καταγγείλουν τα βασανιστήρια στον Εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Βρυξελλών και στους διεθνείς οργανισμούς.

 

Εύα Καϊλή δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω ό,τι και αν της κάνουν

«Όσα βασανιστήρια και να μου κάνουν δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει. Ματαιοπονούν» διαμήνυσε η ίδια η ευρωβουλευτής. «Αυτό που μου μετέφερε η κυρία Καϊλή να πω σε όλους εσάς, είναι με την αγωνία να μην τα ξαναζήσει άνθρωπος αυτά» δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος στο Euronews.

 

Τι λένε τα ξένα μέσα για τα βασανιστήρια στην Εύα Καϊλή

Τα βασανιστήρια που καταγγέλλονται είναι: Απομόνωση, κρύο, συνθήκες που της απαγόρευαν τον ύπνο και άρνηση να πλυθεί ενώ αιμορραγούσε – κάνουν ήδη το γύρο του διαδικτύου σε όλη την Ευρώπη.

«Συμπεριφέρθηκαν στη γυναίκα όπως στον Μεσαίωνα, στο κρύο και χωρίς τη δυνατότητα να πλυθεί και είδε την 23 μηνών κόρη της μόνο δύο φορές στις έξι εβδομάδες κράτησης» μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ.

«Ο Έλληνας δικηγόρος της είπε επίσης ότι υποβλήθηκε σε βασανιστήρια την περασμένη εβδομάδα όταν ήταν υπό κράτηση για 16 ωρες από την ομοσπονδιακή αστυνομία».

«Η Εύα Καϊλή μπορεί να μηνύσει τους Βέλγους αστυνομικούς»
Για τους Βέλγους ο βασανισμός κρατουμένου είναι πολύ σοβαρό αδίκημα.«Τιμωρείται από 20 έως 30 χρόνια κάθειρξη, οπότε η κυρία Καϊλή μπορεί να κάνει μήνυση κατά των Βέλγων αστυνομικών και να ζητήσει την τιμωρία τους μπορεί να απευθυνθεί σε εσωτερικά και διεθνή όργανα αφού πρώτα εξαντλήσει τα εσωτερικά ένδικα μέσα», δήλωσε ο Αλέξης Αναγνωστάκης, μέλος ΔΣ Ευρωπαίων ποινικολόγων.

 

«H Εύα Καϊλή περιμένει την κατάθεση Παντσέρι»

Όσο διαρκεί η ανάκριση για το Qatargate μειώνονται οι πιθανότητες για την Εύα Καίλή να αφεθεί ελεύθερη, έστω με βραχιολάκι. Τώρα, ελπίζει στην κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι, με την προϋπόθεση να μην την εμπλέξει και να μην αναφέρει το όνομά της σε κάποια παράνομη συναλλαγή.