Στέλεχος της Χρυσής Αυγής και του Κασιδιάρη σέρνει στα δικαστήρια το ΚΚΕ

Όσες μηνύσεις κι αν καταθέσουν, όσες διώξεις και να κάνουν, να είναι βέβαιοι ότι οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω, τονίζει το ΚΚΕ

Kλήση σε δίκη, για τις 20 Φεβρουαρίου του 2023, ο περιφερειακός σύμβουλος του ΚΚΕ (Λαϊκή Συσπείρωση) στη Θεσσαλία Τάσος Τσιαπλές μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του, η Μαρία Μπίλλη, περιφερειακή σύμβουλος Θεσσαλίας, επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής», παράταξης που στηρίχθηκε το 2019 από την Χρυσή Αυγή και τώρα στηρίζεται από τον καταδικασμένο για την υπόθεση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής», Ηλία Κασιδιάρη.

Την «προσέβαλλε»

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια της τηλεσυνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας της 19ης Μαΐου 2021, ο Τάσος Τσιαπλές «προσέβαλλε την Μαρία Μπίλλη, αποκαλώντας την ναζίστρια».

Στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, κατά τη συζήτηση ψηφίσματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ενάντια στην επιβολή εισιτηρίου, για την είσοδο στο εθνικό θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου, η συγκεκριμένη περιφερειακή σύμβουλος επιδόθηκε σε έναν αισχρό αντικομμουνισμό, μιλώντας για «φημολογούμενες – off-shore εταιρείες του ΚΚΕ», ενώ ταυτόχρονα καταψήφισε και το ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» μήνυσε το στέλεχος του ΚΚΕ, γιατί όπως λέει… «προσβλήθηκε», τη στιγμή που είναι εκλεγμένη με την παράταξη που στήριξε η ναζιστική Χρυσή Αυγή και σήμερα στηρίζεται από τον Κασιδιάρη.

Οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω

Σχολιάζοντας τη μήνυση και την κλήση σε δίκη του Τάσου Τσιαπλέ, η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως, «η ιστορία και οι δημόσιες τοποθετήσεις καθενός και καθεμιάς αποκαλύπτουν το ρόλο του. Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, ειδικά όταν αυτή προέρχεται από εκπροσώπους ναζιστικών μορφωμάτων που έχουν καταδικαστεί για εγκληματικές πράξεις.

»Η ιστορία διδάσκει και το ΚΚΕ επαναλαμβάνει: Όσες μηνύσεις κι αν καταθέσουν, όσες διώξεις και να κάνουν, να είναι βέβαιοι ότι οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω. Οι προσπάθειες τρομοκράτησης θα πέσουν στο κενό.

»Η πάλη κατά του φασισμού δεν τελείωσε με τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζεται με την απομόνωση κάθε μορφής του μέσα στο λαό, με τη πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα που τον εκτρέφει σαν εφεδρεία του».