Σκυλακάκης για σχέδιο ανάκαμψης: Τη Μεγάλη Τρίτη κατατίθεται στην Κομισιόν

Αρχίζει η δουλειά στην κυβέρνηση αμέσως μετά το Πάσχα

Εντός της επόμενης εβδομάδας κατατίθεται το ελληνικό σχέδιο στην Κομισιόν.

 

 

Τη Μεγάλη Τρίτη έθεσε ως ημερομηνία κατάθεσης του ελληνικού σχεδίου για Ταμείο Ανάκαμψης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

 

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε πως το σχέδιο έχει ήδη παρουσιαστεί στο υπουργικό και σήμερα θα γίνει συζήτηση με τους θεσμούς.

 

 

Ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι το σχέδιο έχει γραφτεί και κοστολογηθεί και ήδη έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις με την Κομισιόν.

 

 

Επίσης, όπως επεσήμανε, αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσει η δουλειά για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Τέλος, ανέφερε ότι μεταξύ άλλων περιλαμβάνει 60 μεταρρυθμίσεις με στόχο να βελτιωθεί ο τρόπος που δουλεύει το δημόσιο και οι επιχειρήσεις.

 

 

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, ως ένα από τα καλύτερα εθνικά προγράμματα στην ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης χαρακτήρισε Ευρωπαίος αξιωματούχος που μίλησε στους Financial Times, το σχέδιο «Ελλάδα 2.0».

 

 

Όπως αναφέρουν οι Financial Times η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική δουλειά στην κατάρτιση ενός σχεδίου απορρόφησης των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης με σκοπό την επούλωση των πληγών από την πανδημία αλλά και την αναδιάρθρωση της οικονομίας. Το μείγμα των δράσεων που προβλέπει το σχέδιο που έχει επιβλέψει ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης αφορούν, μεταξύ άλλων, στην ψηφιοποίηση της οικονομίας, στην πράσινη ανάπτυξη και την δημιουργία πλαισίου κατάλληλου για την προσέλκυση επενδύσεων.