Σάμπυ Μιωνής: «Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο ομάδας εκβίασης»

Σχετικά με τις παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Τα νέα στοιχεία από την εκβίαση που υπέστη δήλωσε ότι θα καταθέσει ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιώνης

 

 

Ο κ. Μιωνής προσήλθε το πρωί στον Άρειο Πάγο ενώπιον της ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, η οποία ερευνά τις καταγγελίες για παρεμβάσεις του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης στην υπόθεση Novartis και σε άλλες δικαστικές έρευνες.

 

 

Εισερχόμενος δήλωσε:

«Σε συνέχεια της κατάθεσης μου στη Βουλή ήρθα εδώ για να καταθέσω στην ανακρίτρια κυρία Αλεβιζοπούλου για την υπόθεση της εκβίασης της δική μου, του συνεταίρου μου Άγγελου Μεταξά και του δικηγόρου Σταύρου Παπασταύρου από την εγκληματική συμμορία. Ο Άγγελος Μεταξάς και εγώ εκβιαστήκαμε ψυχρά για χρήματα, ο δε Σταύρος Παπασταύρου για πολιτικούς λόγους. Θα καταθέσω σήμερα νέα στοιχεία για να βοηθήσω τη Δικαιοσύνη στο έργο της».

 

 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν τα νέα στοιχεία αφορούν και άλλα πολιτικά πρόσωπα», ο επιχειρηματίας απάντησε:

 

 

«Ο Παπαγγελόπουλος είναι κεντρικό πρόσωπο της ομάδας εκβίασης μας. Ο κύριος Παππάς δεν έχει καμία σχέση με την εκβίαση μας».

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάμπυ Μιωνής όταν είχε καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής είχε υποστηρίξει πως ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τον Μάρτιο του 2016, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Νίκου Παππά του είχε ζητήσει χρήματα για λογαριασμό του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη, για να λήξουν οι δικαστικές διαμάχες του επιχειρηματία με τον εκδότη, πρόταση την οποία είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ο επιχειρηματίας.

 

 

Όταν λίγους μήνες μετά το ποσό προσδιορίστηκε στις 350 χιλιάδες και πάλι, όπως υποστήριξε ο κ.Μιωνής, αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό.