«Η Εύα προφανώς γνώριζε για την ύπαρξη των χρημάτων και την πηγή τους, αφού ζούσαμε μαζί, αλλά δεν ήταν μέρος του δικτύου», κατέθεσε ο Τζόρτζι. «Μου είχε ζητήσει πολλές φορές να σταματήσω γιατί την έβαζα σε κίνδυνο σε σχέση με τα καθήκοντά της».
Η ίδια η Καϊλή στην ανάκρισή της δήλωσε εξαπατημένη: «Δεν μου άρεσε ο τρόπος που [ο Φραντσέσκο] εμπιστεύτηκε τυφλά τον Αντόνιο» (Παντσέρι), είπε, σύμφωνα με τη Le Soir. Όπως είπε, προσπάθησε να διαχωρίσει τη δουλειά της από αυτή του Τζόρτζι και ήθελε να αποστασιοποιηθεί από τον Παντσέρι, πόσω μάλλον που ο τελευταίος «είχε αφήσει μια βαλίτσα στο σπίτι. Δεν είδα το περιεχόμενο, αλλά ήξερα τι ήταν, τι περιείχε…».
Ερωτηθείσα για τα μετρητά, η Καϊλή είπε ότι ποτέ «δεν σκέφτηκε την προέλευση αυτών των χρημάτων» κι ότι φανταζόταν ότι, ίσως , αυτά τα μετρητά να τα είχαν εμπιστευθεί κυβερνήσεις στην MKO του Παντσέρι για να πραγματοποιήσει ανθρωπιστικές διασώσεις. «Είμαι στο στάδιο που δεν αναγνωρίζω πια κανέναν, ούτε τον ίδιο μου τον σύντροφο», κατέληξε εμφανώς αναστατωμένη, σύμφωνα με τη Le Soir.
Tζόρτζι: Το κύκλωμα άρχισε τη δράση του από το 2018
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, τo κύκλωμα Παντσέρι -Τζόρτζι άρχισε να δρα υπέρ του Κατάρ και του Μαρόκου το 2018.
Όπως σημειώνει η βελγική εφημερίδα Le Soir, την περίοδο εκείνη ο Παντσέρι ήταν πρόεδρος της επιτροπής ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η ιδέα του lobbying υπέρ του Κατάρ προήλθε από τον νυν υπουργό Εργασίας της χώρας, Αλί Μπεν Σαμίκχ αλ Μάρι, και ο Παντσέρι συμφώνησε. Σύμφωνα με τον Τζόρτζι το πρώην αφεντικό του άρχισε να εργάζεται προς όφελος του Κατάρ όταν ήταν ακόμη ευρωβουλευτής: «Η συνεργασία ξεκίνησε στις αρχές του 2019. Εμείς είχαμε καθορίσει τις αμοιβές, τις οποίες δυσκολεύομαι να θυμηθώ, για τις παρεμβάσεις μας. Ήταν σε μετρητά», κατέθεσε, σύμφωνα με τη Le Soir, ο Τζόρτζι.
Από την πλευρά του ο Παντσέρι υποστήριξε ενώπιον του Βέλγου δικαστή, ότι η συνεργασία με το Κατάρ ξεκίνησε τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του 2019, δηλαδή ενώ δεν ήταν πλέον ευρωβουλευτής. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία με το Μαρόκο «ξεκίνησε μετά το 2019» «υπό την προϋπόθεση ότι θα είχαμε εργαστεί για να αποτραπούν ψηφίσματα κατά της χώρας και σε αντάλλαγμα θα λαμβάναμε 50.000 ευρώ». Κι επιβεβαίωσε τον ρόλο που διαδραμάτισε ο σημερινός πρεσβευτής του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν.
Βάσει όσων κατέθεσε ο Τζόρτζι, λίγους μήνες αργότερα το σύστημα έγινε πιο επαγγελματικό με την ίδρυση της ΜΚΟ “Fight Impunity” στις Βρυξέλλες, επειδή «έπερεπε να βρούμε ένα καθαρό σύστημα, που δεν θα σήμαινε συναγερμό». Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή φέρεται να μίλησε ακομη και για αεροπορικά εισιτήρια για την Ντόχα του Κατάρ, που διανέμονταν μέσω του Παντσέρι σε συγγενείς, σε λογιστή και πολιτικούς συμβούλους, αλλά ο ίδιος δεν κατονόμασε κάποιον ευρωβουλευτή, που να επωφελήθηκε από πλήρη παραμονή στο Κατάρ στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ο Τζόρτζι αναφέρθηκε και σε lobbyiing υπέρ του Μαρόκου και της Μαυριτανίας, που «είχαν πρόβλημα ίματζ. Προσέλαβαν τον Παντσέρι για να το βελτιώσουν (…) Όσον αφορά στην αποζημίωση μου, νοίκιασα το διαμέρισμά μου στη Rue de la Tulipe στον πρέσβη της Μαυριτανίας. Ο Παντσέρι έλαβε 25.000 ευρώ σε μετρητά».