Προκλήσεις του μειονοτικού κόμματος για την περιοδεία Μητσοτάκη στην Θράκη

«Δεν έκανε ουσιαστική δήλωση για τα χρόνια και επίκαιρα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας» αναφέρει το DEB σε ανακοίνωσή του

Οι κάτοικοι της Θράκης εξοργίστηκαν από την ανακοίνωση που εξέδωσε το μειονοτικό Κόμμα Φιλίας Ισότητας και Ειρήνης, επ’ αφορμή της περιοδείας του πρωθυπουργού στην περιοχή. Το DEB, που φιλολογικά εκπροσωπεί την τουρκική μειονότητα στην περιοχή, διεκείθη εχθρικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι η μειονότητα «δεν ανταμείβεται για την υπομονή της». Επιπλέον, ζήτησε από τους Ευρωπαίους εταίρους να παρατηρήσουν ιδίοις όμμασι την κατάσταση στην περιοχή.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε ομιλία στην Κομοτηνή στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Δυτική Θράκη. Είναι απαράδεκτο για εμάς την Μειονότητα το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν έκανε καμία ουσιαστική δήλωση για τα χρόνια και επίκαιρα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, αποφεύγοντας να αναφερθεί στην πραγματικότητα και προσπαθώντας να δώσει την εικόνα μιας γαλήνιας ζωής» τονίζει το DEB.

«Μείναμε έκπληκτοι με τη δήλωση που έκανε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε την περηφάνια του για μια ειρηνική συμβίωση, όμως παρέβλεψε ότι ο κύριος παράγοντας αυτής της ειρήνης είναι η ίδια η Μειονότητα, παρά τις όλες διακρίσεις και στερήσεις δικαιωμάτων της» προσθέτει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, καθώς φαίνεται ότι η γραμμή του είναι ίδια με εκείνη της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, το DEB αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση πως «η Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να ζήσει αρμονικά κάτω από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή σημαία. Το κυρίως πρόβλημα είναι ότι δεν ανταμείβεται για την υπομονή της, αντιθέτως βιώνει συνεχώς αγνόηση των προβλημάτων και της ύπαρξής της. Καλούμε λοιπόν και εμείς τους Ευρωπαίους όπως και ο Πρωθυπουργός, ώστε να δουν από κοντά την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας».