Προανακριτική Novartis: Αναμένεται διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Παπαγγελόπουλου

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Αναμένεται διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σύμφωνα με την πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής.

Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, κινείται και η απόφαση της πλειοψηφίας να υποβάλει στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα σχετική επιστολή με την οποία του ζητά να γνωμοδοτήσει η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής με ποιο τρόπο θα γίνει η διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής έστειλε το πρωί της Τετάρτης σχετική επιστολή στον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, καθηγητή Κώστα Μαυριά με την οποία του ζητά γνωμοδότηση.

Τα ενδεχόμενα για να γίνει η διεύρυνση του κατηγορητηρίου είναι τα εξής: Πρώτον, να χρειάζεται σχετικό αίτημα με υπογραφή τριάντα βουλευτών, το οποίο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια και θα ληφθεί απόφαση με ονομαστική ψηφοφορία. Θεωρείται ο επικρατέστερος τρόπος καθώς υπάρχει το προηγούμενο στην υπόθεση Παπακωνσταντίνου. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να χρειάζεται απλά αίτημα προς την Ολομέλεια από την Επιτροπή και το τρίτο να πρέπει στο πόρισμα της πλειοψηφίας να αναφέρεται ότι προέκυψαν νέα συναφή αδικήματα κατά του ελεγχόμενου. Η απάντηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι η Προανακριτική Επιτροπή εξετάζει, αυτή τη στιγμή τέσσερα αδικήματα κατά του κ. Παπαγγελόπουλου:

– ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών

– πρόκληση και προσφορά για τη τέλεση εγκλήματος

– ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος

– ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση