Πλεύρης: O ΣΥΡΙΖΑ εμφανώς θέλει να καταρρεύσει το ΕΣΥ

Απάντηση δίνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα για τη διαχείριση της πανδημίας

«Προκλητική, εμφανή και με μικροπολιτικά οφέλη» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την «επιθυμία» του ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει το ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας απαντώντας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το νοσοκομείο του Βόλου, τόνισε ότι το ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας έχει ενισχυθεί με άνω των 14.000 ιατρών και νοσηλευτών και έχουν υπερδιπλασιαστεί οι κλίνες ΜΕΘ.

«Επιπλέον έχουμε ήδη προβεί σε επίταξη υπηρεσιών ιατρών, όπου κρίθηκε απαραίτητο. Όλη η χώρα είναι μια Υγειονομική Περιφέρεια και από το σύνολο των δυνάμεων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού παρέχεται σε όλους τους ασθενείς η δέουσα θεραπεία, σύμφωνα με τους κανόνες της Ιατρικής επιστήμης, τη στιγμή που άλλες χώρες με ισχυρότερα συστήματα υγείας αδυνατούν να περιθάλψουν περιστατικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Στη συνέχεια υπενθύμισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας το 2019 υπήρχαν 1.516 γιατροί, ενώ σήμερα υπάρχουν 1.617.

«Το 2019 υπήρχαν 3.406 νοσηλευτές, ενώ σήμερα υπηρετούν 4.058. Το 2019 υπήρχαν 46 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ σήμερα υπάρχουν 105 κλίνες» διαμήνυσε κλείνοντας ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε σήμερα εκτός άλλων, κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλία, ότι «πρέπει να φροντίσει ο κ. Μητσοτάκης ώστε να ενισχυθεί το ΕΣΥ με περισσότερες κλίνες ΜΕΘ και το απαραίτητο προσωπικό. Να επιταχθούν ιδιωτικά νοσοκομεία, διότι σε αυτή τη μάχη δεν μπορεί να περισσέψει κανείς».