Πέτσας: Το υπερπλεόνασμα θα δοθεί σε όσους υπερφορολογήθηκαν

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μίλησε σε συνέντευξή του για το πως θα κατανεμηθεί το υπερπλεόνασμα του 2019.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ένα μέρος του υπερπλεονάσματος αναμένεται να δοθεί σε εκείνους που υπερφορολογήθηκαν, ενώ τμήμα του θα διατεθεί προς τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν τις προσεχείς μέρες, και πως η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα συμπεριληφθεί κατά πάσα πιθανότητα εντός του φορολογικού νομοσχεδίου.

Το πλεόνασμα του 2020 θα είναι στο 3,5% και «από το 2021 και μετά στόχος είναι να ‘προσγειωθεί’ σε χαμηλότερα επίπεδα και αυτό το χώρο που θα εξοικονομήσουμε, το μεγαλύτερο μέρος του, περίπου 8 από τα 10 ευρώ να κατευθύνονται για μείωση φόρων και εισφορών, και τα υπόλοιπα σε στοχευμένες κοινωνικές δαπάνες και στήριξη της οικογένειας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις νέες εισφορές για τους μη μισθωτούς, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ανήκουν στις ενδιάμεσες κατηγορίες, να πληρώνουν λιγότερο, κάτι που θα αποτελέσει κίνητρο για να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα. Πρόσθεσε δε, πως με αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων.

Σχετικά με τα ελληνο-τουρκικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την Άγκυρα να μην χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για γεωστρατηγικούς σκοπούς διαμηνύοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό από την Ελλάδα. Τόνισε επιπλέον πως η κυβέρνηση προσπαθεί να αλλάξει το πλαίσιο σχετικά με το μεταναστευτικό στην Ευρώπη, στόχο που υπηρέτησε και το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Ρώμη.

Αυτό που προέχει είναι μια καλύτερη σχέση με την Τουρκία, ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας, υπό την προϋπόθεση όμως, πρόσθεσε, του σεβασμού και της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου.