Πέτσας: Θα υπάρξουν μέτρα για όσους μαθητές δεν φορούν μάσκα

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

Τι δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

 

 

Για λήψη μέτρων σε βάρος των μαθητών που δεν φορούν μάσκα μέσα στην τάξη προειδοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

 

 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως «δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα ενός γονέα. Θα πρέπει όλοι να είμαστε υπεύθυνοι. Να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών». Ωστόσο, σημείωσε, ότι «εάν δεν φορά κάποιος μάσκα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην τάξη».

 

 

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε πως το πλέγμα των μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων -που φυσικά θα υπάρχει- θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

 

 

«Όπως λέχθηκε χθες  δεν υπάρχει κανένα ζήτημα, ούτε όσον αφορά την προσοχή του μαθητή στο μάθημα με τη χρήση της μάσκας, ούτε όσον αφορά την υγεία του. Επομένως, το βασικό ζήτημα είναι να πειστούν οι γονείς και οι μαθητές, ιδίως μεγαλύτερης ηλικίας, ότι είναι για την υγεία τους η χρήση της μάσκας« υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να καταλήξει: «Αλλά σε μεγάλο βαθμό, μην κρυβόμαστε, εξαρτάται από το κάθε σχολείο, από τον εκπαιδευτικό και γι’ αυτό τους θέλουμε όλους συμμάχους και πρεσβευτές όλων αυτών των πολιτικών που εφαρμόζουμε, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας».