Θεσσαλονίκη: Το μενού στην ΥΠΕΞ στη Σύνοδο για τη Συνεργασία των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Τι περιελάμβανε το μενού

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι έγινε το γεύμα των υπουργών Εξωτερικών που παρακάθονται στη Σύνοδο για τη συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

Τι περιελάμβανε το μενού

Το μενού περιελάμβανε μεσογειακή κουζίνα με βάση το ψάρι. Μεταξύ άλλων περιείχε μπαρμπούνι με κρέμα λαχανικών και σος σέλερι, ενώ το κυρίως πιάτο περιελάμβανε λαβράκι αλά πολίτα.

Το γεύμα συνοδεύτηκε με μαλαγουζιά από το κτήμα Γεροβασιλείου.

Η Σύνοδος που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της προεδρίας από την Ελλάδα.

Τι ανέφερε ο Νίκος Δένδιας

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι στην ατζέντα των συζητήσεων είναι η ευρωπαϊκή προοπτική, οι ευρωπαϊκές αξίες, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η σταθερότητα και η οικονομική ανάπτυξη.

lobby-evg__2_

lobby-evg__1_

Πηγή φωτογραφιών: Πρώτο Θέμα