Ποια έργα έθεσε σε προτεραιότητα ο Μητσοτάκης για την Θεσσαλονίκη – Πότε θα υλοποιηθούν

Στη φετινή ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός έμεινε πολύ στα θέματα της Θεσσαλονίκης, κλείνοντας σιγά σιγά τις εκκρεμότητες με τα παλιά έργα

Όποιος τα τελευταία χρόνια έχει παρακολουθήσει με προσοχή τις αναφορές που περιέχουν οι ομιλίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τη Θεσσαλονίκη θα αντιλήφθηκε ότι φέτος καταγράφηκαν σημαντικές αλλαγές. Ποσοτικές και ποιοτικές.

Κατ’ αρχάς, για πρώτη φορά ύστερα από καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε τόσο αναλυτικά στα θέματα της πόλης. Και αυτό συνέβη τόσο κατά τη διάρκεια της φιλικής συζήτησης που είχε με τους δημοσιογράφους, την Παρασκευή το βράδυ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, και κυρίως κατά την κεντρική του ομιλία το Σάββατο το βράδυ όσο και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

 

Οι εκκρεμότητες με τα παλιά έργα

Όλοι θυμούνται τις δειλές αναφορές του 2019, στην αρχή της κυβερνητικής του θητείας, για τα έργα της πόλης, αναφορές που πέρσι σχεδόν είχαν εξαφανιστεί λόγω της πανδημίας. Αντίθετα, φέτος ο πρωθυπουργός έμεινε πολύ στα θέματα της Θεσσαλονίκης, κλείνοντας σιγά σιγά τις εκκρεμότητες με τα παλιά έργα, όπως είναι το μετρό, ο ΟΑΣΘ και το Μητροπολιτικό Πάρκο του Παύλου Μελά, που βελτιώνονται και δρομολογούνται, αλλά και θέτοντας μια νέα ατζέντα έργων για την πόλη.

 

Τι είχε αποκαλύψει το «S»

Στο «S» της προηγούμενης εβδομάδας σάς είχαμε αποκαλύψει το κυριότερο κομμάτι αυτών των έργων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτο σημείο η επέκταση του μετρό προς τα δυτικά, μια δέσμευση που ανέλαβε ο πρωθυπουργός υλοποιώντας μια συζήτηση που ήταν πολύ έντονη το τελευταίο διάστημα στην τοπική Ν.Δ., με στόχο τόσο την ανάπτυξη της υποβαθμισμένης Δυτικής Θεσσαλονίκης όσο και τη βελτίωση των εκλογικών επιδόσεων του κόμματος σε αυτές τις περιοχές. Το δεύτερο είναι το νέο ογκολογικό νοσοκομείο, που -όπως όλα δείχνουν- θα χωροθετηθεί στην περιοχή της Λητής στον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Το τρίτο, η εξαγγελία για τη διπλή ανάπλαση του γηπέδου του Αρη, με την κατασκευή του νέου γηπέδου στην Πυλαία και με την αξιοποίηση του Χαριλάου, όπου προτείνεται η δημιουργία χώρων πρασίνου. Και το τέταρτο, με την κυβερνητική στήριξη, το πρότζεκτ που έχει εξαγγείλει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας του παραλιακού μετώπου που ξεκινά από το Καλοχώρι και φτάνει μέχρι τη Νέα Μηχανιώνα.

 

Πηγή: Parapolitika.gr