Οι Γερμανοί σε απόγνωση (με το αέριο), οι φίλοι μας οι Βιετναμέζοι και τα μελλούμενα στη ΔΕΘ

«Έσφιξαν κι άλλο τα γάλατα» στη Γερμανία αναφορικά με την έλλειψη φυσικού αερίου

*** «Έσφιξαν κι άλλο τα γάλατα» στη Γερμανία αναφορικά με την έλλειψη φυσικού αερίου. Και τι μαθαίνουν, εδώ, στην Αθήνα ότι εξετάζουν στο Βερολίνο, ως την πρέπουσα λύση; Να αυξήσουν κι άλλο τους φόρους στη χρήση του αερίου, ώστε να το καταστήσουν εντελώς ασύμφορο στη χρήση. Ελπίζω να μην βάζουν σε τίποτα ιδέες και τους δικούς μας εδώ. Γιατί αυτό δεν είναι λύση, αλλά …πανούκλα.

*** Και τι θα τα κάνουν τα επιπλέον έσοδα, που θα προκύψουν από την αυξημένη φορολογία; Ένα μέρος τους θα το χρησιμοποιήσουν για να διασώσουν τις καταχρεωμένες, σχεδόν χρεωκοπημένες, εταιρείες ενέργειας. Στη Γερμανία, αυτή η ιστορία, έχει προκαλέσει δράματα. Απλώς, οι Γερμανοί τα βιώνουν με τον τρόπο τους.

*** Εδώ στην Ελλάδα, πάλι, για τον Σεπτέμβριο κι αμέσως μετά τη ΔΕΘ, δρομολογούνται μια σειρά από εξελίξεις σε μεγάλα projects, με τις οποίες θα έχουμε να ασχολούμαστε (και να γράφουμε). Για παράδειγμα:

*** Μαθαίνουμε ότι για μετά την Έκθεση έχει οριστεί η εξ αναβολής υποβολή των δεσμευτικών προσφορών που αφορούν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για μια μικρή παράταση που δόθηκε μετά από αίτημα ενός εκ των ενδιαφερομένων. Το γεγονός, ωστόσο, δεν μειώνει στο ελάχιστο τη σημασία του project. Η κατάληξή του θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, από πολλές απόψεις. Κυρίως γεωπολιτικές.

Διαβάστε περισσότερα στο powergame.gr