Ο τρόμος του Μίμη, οι ελπίδες του Χατζημηνά, τα μπλεξίματα του Γιάννη Τράγκα και ο λευκός καπνός για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Ο τρόμος του Μίμη για τον Ντογιάκο

-Τρομοκρατημένος στην κυριολεξία είναι ο Παπαγγελόπουλος, διαβάζοντας δεξιά κι αριστερά ότι φαβορί για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι ο αντιεισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος. Με λίγα λόγια αντιμετωπίζει τη συγκεκριμένη εξέλιξη σαν εφιάλτη, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί. Μόνο αυτοί που έζησαν το μένος του πρώην υπουργού κατά του τότε προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών, αντιλαμβάνονται την αδικαιολόγητη ανησυχία του Παπαγγελόπουλου. Ωστόσο, στην περίπτωση του ταιριάζει η παροιμία: Οποίος έχει τη μύγα, μυγιάζεται. Φυσικά, ο Ντογιάκος έχει πάψει εδώ και χρόνια να ασχολείται με τον Μίμη, κάτι που ενοχλούσε αφάνταστα τον τότε πανίσχυρο (αναπληρωτή) υπουργό.

Η εντολή Πλεύρη

-Τη στιγμή που ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μήλου επιχείρησε να δημιουργήσει προσωρινό κατάλυμα για τον γιατρό που θα πάει στο νησί, ο δήμαρχος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του και συνελήφθη. Άμεσα, επικοινώνησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με τον διοικητή, του δήλωσε την στήριξη του και τον κάλεσε να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια. Ο διευθυντής υποβάλλει μήνυση σε βάρος του δημάρχου, ο οποίος θα συλληφθεί και αυτός. Ο υπουργός θα στηρίξει την ενίσχυση των νησιών με γιατρούς ακόμα και όταν κάποιοι ελάχιστοι δήμαρχοι δημιουργούν αναχώματα.

Ο Δελλατόλας και οι ελπίδες Χατζημηνά

-Όσοι γνωρίζουν τον έμπορο όπλων Κρίστιαν Χατζημηνά, προφανώς ανάμεσα στα πολλά ονόματα που κατά καιρούς αραδιάζει στις κατ΄ ιδίαν κουβέντες του, θα έχουν ακούσει κι αυτό του εκδότη και δημοσιογράφου Αντώνη Δελλατόλα. Επί ΣΥΡΙΖΑ, είναι αλήθεια ότι το χρησιμοποιούσε πιο συχνά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν το επικαλείται και επί Μητσοτάκη. Ο λόγος που το κάνει περισσότερο από προφανής. Πιστεύει στην ικανότητα του εκδότη του Ποντικιού να συνομιλεί με τα υψηλά πατώματα της εξουσίας. Και επειδή τα τελευταία χρόνια (τρία για την ακρίβεια) δεν έχει βρει άκρη με τα συγκεκριμένα πατώματα, άρχισε να αραδιάζει ονόματα μήπως και ψαρώσει το σύστημα. Φυσικά, ο πρόεδρος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν καταλαβαίνει από τα ανοίγματα του Χριστιανού, αλλά όσες φορές έχει φτάσει στ’ αυτιά του, η πληροφορία που τον θέλει να προσεγγίζει προς Πεντάγωνο μεριά, σχεδόν εξοργίζεται. Κρίμα, γιατί ο Χατζημηνάς σχεδίαζε να τοποθετήσει (αν δεν κάνω λάθος) στα μαχητικά κάτι συστήματα ακρίβειας, που θα του απέφεραν κάτι δεκάδες εκατομμύρια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Powergame.gr