Ο σχεδιασμός Μητσοτάκη μετά την ανακοίνωση των εκλογών, οι διήμερες περιοδείες και τα πρώτα μέρη που θα επισκεφθεί

Θα πρόκειται, επί της ουσίας, για την παρθενική πολιτική εµφάνιση του πρωθυπουργού µετά την επίσηµη προκήρυξη των εθνικών εκλογών

Στο πρώτο δεκαήµερο του Μαρτίου µαθαίνω ότι σκέφτεται να πραγµατοποιήσει την πρώτη του µεγάλη προεκλογική οµιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εάν και εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραµµα για στήσιµο της πρώτης κάλπης την 2α ή την 9η Απριλίου.

Θα πρόκειται, επί της ουσίας, για την παρθενική πολιτική εµφάνιση του πρωθυπουργού µετά την επίσηµη προκήρυξη των εθνικών εκλογών, η οποία, µε βάση τον σχεδιασµό της «γαλάζιας» ηγετικής οµάδας, θα πραγµατοποιηθεί στην Πειραιώς µε µια µεγάλη και πανηγυρική οµιλία στα κοµµατικά στελέχη.

Αυτό σηµαίνει, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα «βγει» το πλάνο για τις συγκεκριµένες ηµεροµηνίες, ότι η παρούσα Βουλή θα έχει διαλυθεί λίγες ηµέρες νωρίτερα. Από κει και πέρα, θα ξεκινήσουν συστηµατικά οι επίσηµες προεκλογικές περιοδείες του πρωθυπουργού, οι οποίες θα είναι διήµερης διάρκειας (σύµφωνα µε το σχέδιο που έχουν καταθέσει οι Ακης Σκέρτσος, Παύλος Μαρινάκης και Θανάσης Νέζης και έχει υιοθετήσει ο ίδιος), στα πρότυπα της πρόσφατης εξόρµησης στην Αχαΐα.

Θα ακολουθήσουν, το αµέσως επόµενο διάστηµα, το Ηράκλειο, η Κοζάνη, η Λάρισα και η Λαµία, περιοχές ιδιαίτερα σηµαντικές για το τελικό εκλογικό αποτέλεσµα, όπου στο Μαξίµου κρίνουν ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης σε ό,τι αφορά τα δηµοσκοπικά ποσοστά του κυβερνώντος κόµµατος. Μετά τη Φθιώτιδα, η οποία συνιστά τον τελευταίο προορισµό αυτού του κύκλου, θα καταρτιστεί το νέο, απολύτως προεκλογικής φυσιογνωµίας πρόγραµµα.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 21/1