ΝΔ: Στο Επικρατείας ο Καρανικόλας, στην Αρκαδία ο Σπυρόπουλος – Οι αποφάσεις και το παρασκήνιο για τις δύο μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ

Άνοιγμα Μητσοτάκη στην Κεντροαριστερά

Γιάννης Κουρτάκης 

Συνεχίζονται µε αµείωτους ρυθµούς τα ανοίγµατα Μητσοτάκη στην Κεντροαριστερά, αφού µετά την προσχώρηση του πρώην στελέχους του ΚΙΝ.ΑΛ. Σπύρου Καρανικόλα στη Ν.Δ., ακολούθησε ακόµα µία «έλευση» από το ΠΑΣΟΚ στους κόλπους του κυβερνώντος κόµµατος, που δεν είναι άλλη από αυτήν του Απόστολου Σπυρόπουλου, µέχρι πρότινος συντονιστή τοµέων πολιτικής της Χαριλάου Τρικούπη.

Πρόκειται για τον γιο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ο οποίος αποχώρησε από το Κίνηµα µε µια ιδιαιτέρως σκληρή ανακοίνωση.

Συνάντηση

Οπως µαθαίνω, ο Σπυρόπουλος (και αυτές οι γραµµές γράφτηκαν το απόγευµα της Πέµπτης 09/02) συναντήθηκε µε τον πρωθυπουργό στο Μαξίµου στις αρχές της εβδοµάδας. Οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια προκειµένου ο πρώτος να είναι υποψήφιος µε τη Ν.∆. στην Αρκαδία.

Σε ό,τι αφορά τώρα την περίπτωση Καρανικόλα, µαθαίνω ότι θα καταλάβει τιµητική θέση στο «γαλάζιο» Επικρατείας. Στόχος των «µεταγραφών», πέραν της διεύρυνσης στον χώρο του Κέντρου, είναι και η ανανέωση των ψηφοδελτίων µε φρέσκα πρόσωπα.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 11 Φεβρουαρίου 2023.