Είναι αλήθεια ότι τις εβδοµάδες που µεσολάβησαν από τις φοιτητικές εκλογές µέχρι και το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ το περασµένο Σαββατοκύριακο υπήρξαν εντάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το θέµα των διατάξεων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για την Τριτοβάθµια Εκπαίδευση.
Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τις ενστάσεις ορισµένων κυβερνητικών στελεχών και επιτελικών του Μαξίµου, όχι τόσο για την ουσία των νοµοθετηµάτων σχετικά µε τις φοιτητικές παρατάξεις, τις διοικήσεις των πανεπιστηµίων και την εκλογή των πρυτάνεων, αλλά για την ορατή πιθανότητα να προκύψει µια πολυµέτωπη σύγκρουση στις σχολές λίγους µόνο µήνες πριν από τις εθνικές εκλογές, µε ό,τι αυτό συνεπάγεται αναφορικά µε τις επιπτώσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Ειδικά, δε, για τις διαρροές περί κατάργησης των φοιτικών παρατάξεων, προέκυψε -ως γνωστόν- µεγάλο µπέρδεµα, αφού ούτε το υπουργείο είχε τέτοια πρόθεση ούτε το νοµοσχέδιο το προέβλεπε, ενώ και στο πεδίο των εντυπώσεων δεν θα ήταν λογικό να «αδειαστεί» µε αυτόν τον τρόπο η οργάνωση λίγες ηµέρες µετά τις φοιτητικές εκλογές.
Κάπως έτσι ήρθαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήµατου Συνεδρίου της «γαλάζιας» Νεολαίας για να βάλουν τα πράγµατα στη θέση τους (κοµβικό ρόλο για να λυθεί η παρεξήγηση έπαιξε ο γραµµατέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης). Επί της ουσίας, τώρα, και παρά τους φόβους κάποιων, η Νίκη Καραµέως µε τις όποιες βελτιώσεις, ιδαίτερα για τις προβλέψεις που αφορούν τους πρυτάνεις, µε τους οποίους γεφυρώνεται το χάσµα, προχωρά κανονικά, αφού έχει στη φαρέτρα της το πιο σηµαντικό -σε τέτοιες περιπτώσεις- όπλο. Την απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού, ο οποίος και δροµολόγησε τις εν λόγω παρεµβάσεις.