Έρχονται νέοι γαλάζιοι γόνοι στον Βορρά – Ο Γιώργος Καράογλου και ο Νίκος Τσαμασλής έδωσαν στίγμα

Οι γόνοι της Ν.Δ στον Βορρά ήταν πάντα ένα ενδιαφέρον ζήτημα

Οι γόνοι στη Ν.Δ. ήταν πάντοτε ένα ενδιαφέρον ζήτημα . Και πανελλαδικά, αλλά και στον Βορρά.

Ας μην ξεχνάμε την οικογένεια του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ., Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από την οποία ξεπετάχτηκαν ο σημερινός πρωθυπουργός και η Ντόρα Μπακογιάννη, ή τον γιο του Θεόδωρου Σκρέκα, Κώστα, στα Τρίκαλα, και τον Σταύρο Καλογιάννη, που συνέχισε την πολιτική παράδοση του πατέρα του, Λευτέρη, στα Γιάννενα.

Από τον χώρο της Βόρειας Ελλάδας ουκ ολίγα είναι τα παιδιά των πολιτικών που ακολούθησαν τον δρόμο του πατέρα τους: ο Θεόδωρος Δαμιανός από τη Δράμα και ο Λάκης Παπαδόπουλος στο Κιλκίς, ενώ ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Αν και ο πατέρας του, Γιώργος, ήταν για χρόνια βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης, αυτός έκανε το άλμα και βγήκε βουλευτής στη δύσκολη Α’ Θεσσαλονίκης, πριν μεταπηδήσει στην Αυτοδιοίκηση.

Πολλές και οι πρόσφατες περιπτώσεις. Όπως του σημερινού υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην Καβάλα, καθώς και των βουλευτών Χρήστου Δερμεντζόπουλου στον Έβρο, Στάθη Κωνσταντινίδη στην Κοζάνη, Δημήτρη Κούβελα στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά και του Θανάση Εξαδάκτυλου, που ακούγεται έντονα για τη Θεσσαλονίκη (ο πατέρας του, Ανδρέας, εκλεγόταν στη Β’ Θεσσαλονίκης).

Οι νέες γενιές έπονται και αυτό φάνηκε από τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. Υποψήφιοι ήταν, μεταξύ των άλλων, ο Γιώργος Καράογλου, που είναι γιος του βουλευτή της Ν.Δ. στη Β’ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρου Καράογλου, και ο Νίκος Τσαμασλής, που είναι γιος του δημάρχου Θερμαϊκού και παλιού στελέχους της Ν.Δ., Γιώργου Τσαμασλή.

Kαι οι δύο κατέβηκαν ως υποψήφιοι σύνεδροι και εκλέχτηκαν σε αρκετά υψηλές θέσεις, πρώτος και δέκατος, αντίστοιχα. Μάλιστα, ο Καράογλου τζούνιορ έχει ξεκινήσει ήδη την πορεία του, καθώς διετέλεσε μέλος του Συντονιστικού της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης. Εσχάτως φαίνεται να κινείται και ο Θανάσης Καλαφάτης, γιος του Σταύρου Καλαφάτη. Πολύ νωρίς βέβαια για οποιαδήποτε πολιτικά σχέδια, αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς πότε μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα.

Πηγή: parapolitka.gr