Αλέξης Τσίπρας – Περιστέρα Μπαζιάνα: Στο Ηρώδειο για το αφιέρωμα του Ξαρχάκου στον Ξυλούρη (Βίντεο)

Τη μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο που ήταν αφιερωμένη στον «Αρχάγγελο της Κρήτης» Νίκο Ξυλούρη, σε επιμέλεια Σταύρου Ξαρχάκου, παρακολούθησαν το βράδυ της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας και η Περιστέρα Μπαζιάνα

Για μία ακόμα φορά ο Σταύρος Ξαρχάκος υποδέχθηκε σε αυτό το αντάμωμα την οικογένεια Ξυλούρη, και συγκεκριμένα τους Ψαραντώνη, Γιάννη Ξυλούρη, Γιώργη Ξυλούρη, Νίκη Ξυλούρη, Λάμπη Ξυλούρη και Ελευθερία Ξυλούρη. Με το χαρακτηριστικό τους ηχόχρωμα και ιδίωμα απέδωσαν τραγούδια του Νίκου Ξυλούρη, και με τις λύρες και τα λαούτα τους έδωσαν ένα ρεσιτάλ κρητικής μουσικής.

 

Στο πλευρό τους βρέθηκαν επίσης ο Χρήστος Θηβαίος, o Μίλτος Πασχαλίδης και η Ηρώ Σαΐα, ερμηνεύοντας τραγούδια που έχει τραγουδήσει ο Νίκος Ξυλούρης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, μετά το τέλος της συναυλίας, δημοσίευσε βίντεο από το Ηρώδειο μεταξύ άλλων και με την Ουρανία Ξυλούρη, τον Σταύρο Ξαρχάκο, τον Μίλτο Πασχαλίδη την Ηρώ Σαΐα και τη συζύγό του, Μπέτυ Μπαζιάνα κι έγραψε:

«Στο Ηρώδειο, για μία βραδιά αφιερωμένη στον Αρχάγγελο της Κρήτης, Νίκο Ξυλούρη, με τον μουσικό τρόπο του μεγάλου μας Σταύρου Ξαρχάκου. Και την οικογένεια Ξυλούρη εκεί – κανείς δεν έλειπε και κανείς δεν ξέχασε. Η αρχέγονη φωνή του Ξυλούρη είναι κομμάτι από τον καθένα μας».

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Instagram: