Π. Ρήγας: Μην το διανοηθούν για χρήση στρατού, θα μας βρουν απέναντι

«ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ»

«Θα μας βρουν απέναντι, συλλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά, είναι αδιανόητο να δούμε τέτοιες εικόνες σε μία δημοκρατική Πολιτεία»

Να μην διανοηθούν καν να κάνουν πράξη τις φήμες που προβάλλουν ΜΜΕ περί παρουσίας στρατού στους δρόμους, θα μας βρουν απέναντι, αντίθετα να πάρουν μέτρα προστασίας της ηγεσίας των ΕΔ θωρακίζοντας το ηθικό τους, τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάνος Ρήγας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Απαντώντας στην φημολογία που αναπαράγουν ΜΜΕ για παρουσία στρατού στους δρόμους ως τελευταίο, έσχατο μέτρο περιορισμού, ο κ. Ρήγας είπε χαρακτηριστικά «μην διανοηθούν να το κάνουν, θα μας βρουν απέναντι, συλλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ και εμένα προσωπικά, είναι αδιανόητο να δούμε τέτοιες εικόνες σε μία δημοκρατική Πολιτεία».

Νωρίτερα, ο ίδιος είχε τονίσει την ανάγκη να υπάρξουν συγκροτημένες κινήσεις και μέτρα για την προστασία των στελεχών της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ώστε να προστατευτεί το ηθικό του προσωπικού των ΕΔ.

Ο κ. Ρήγας εξάλλου σχολιάζοντας τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την οικονομία τόνισε ότι δεν ανταποκρίνονται στην κατάσταση, η ΝΔ δεν προστατεύει εργαζόμενους και μικρομεσαίους με οριζόντια μέτρα, δεν προστατεύει το σύνολο μισθών και δώρων, αφήνει περιθώρια για υπερωρίες που δεν καταγράφονται, για απολύσεις χωρίς λόγο, καθώς προσπαθεί να κάνει την κρίση ευκαιρία και να περάσει από το παράθυρο πράγματα.

Ακόμη και για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας και του κοινωνικού κράτους δεν έχει προχωρήσει, προσλαμβάνει καθυστερημένα συμβασιούχους με διετή σύμβαση και δεν ολοκληρώνει τους 1.500 μόνιμους διορισμούς που εκκρεμούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να ενισχυθεί το ΕΣΥ.

Αναρωτήθηκε μάλιστα ποια είναι η συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης και ποια η προσωπική ευθύνη Μητσοτάκη, που μιλάει για όλους εκτός του ίδιου και της κυβέρνησής του.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη να μην κρυφτεί πίσω από την ατομική ευθύνη των πολιτών, οι πολίτες δεν φέρουν ευθύνη αν καταρρεύσει το σύστημα Υγείας. Συγκεκριμένοι είναι, έχουν όνομα, κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, Άδωνις Γεωργιάδης, όλοι αυτοί διαμόρφωσαν το τοπίο, όπως υπογράμμισε.