Οξεία κριτική Τσαπανίδου σε Μητσοτάκη: Πανηγύρισε για πράγματα που είναι για τα πανηγύρια (Βίντεο)

«Θέλουμε να κάνουμε μία προοδευτική κυβέρνηση», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά στις χθεσινές εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η Πόπη Τσαπανίδου σημείωσε πως πρόκειται για «ένα πρόγραμμα που πολύ καιρό έχει εξαγγείλει ο κ. Τσίπρας. Δεν είναι ένα κερασάκι στην τούρτα που μπήκε, όταν ο πρωθυπουργός (Κυριάκος Μητσοτάκης) πανηγύρισε για πράγματα που είναι για τα πανηγύρια».

«Ο Τσίπρας έταξε πράγματα που γίνονται για ανθρώπους που οφείλουμε να τα κάνουμε, γιατί υποφέρουν», επισήμανε.

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον νόμο Κατρούγκαλου, τόνισε ότι ο συγκεκριμένος νόμος ήταν «ασπίδα για να προστατευτούν από μεγαλύτερες περικοπές».

Μάλιστα, σημείωσε ότι «οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν το προσόν ότι έχουν ενσυναίσθηση, αναγνωρίζουν τα λάθη τους».

«Ο Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί πως δεν θα καταργήσει τη 13η σύνταξη, κι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και λέει πως θα την επιστρέψει και αυτήν και τα αναδρομικά στις συντάξεις όσων πρέπει να επιστραφούν. Θα τα επιστρέψουμε όταν ο χώρος και χρόνος θα είναι άμεσα. Σκοπός είναι να αποκατασταθούν όσες αδικίες», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι, «υπήρξαν πράγματα που μας πόνεσαν, όμως δεν τα υποστηρίζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτοκριτική».

Για εκλογές, παρακολουθήσεις και μεσαία τάξη

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξαφανίζει τη μεσαία τάξη.

«Η μεσαία τάξη παύει να υφίσταται, όποιος ήταν στη μεσαία τάξη παύει να υφίσταται. Πάει προς τα κάτω», υπογράμμισε η Πόπη Τσαπανίδου.

Αναφερόμενη στις παρακολουθήσεις, είπε πως «βιώνουμε καταστάσεις που σε καμία χώρα δεν συμβαίνουν αυτά. Δεν μπορεί να μιλάμε στο τηλέφωνο και να λέμε μας ακούει η ΕΥΠ».

Αναφορικά με τις εκλογές, κάλεσε όλο τον κόσμο να ψηφίσει και είπε πως «θέλουμε να μιλήσει ο κόσμος, γιατί αυτό γίνεται στις εκλογές», εκφράζοντας τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ «να αλλάξουμε το σύστημα, να αντιστρέψουμε τις αδικίες».

«Θέλουμε να κάνουμε μία προοδευτική κυβέρνηση», τόνισε, ερωτηθείσα για το με ποιον μπορεί να κάνει μετεκλογική συνεργασία ο ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς να «δείξει» κόμμα ή να απαντήσει για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

«Το ποιος είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και με ποιον μπορεί να κάνει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή για να μη συρθεί η χώρα σε δεύτερες εκλογές, θα φανεί από τις προγραμματικές δηλώσεις των κομμάτων», ανέφερε.

«Είπαν ότι δεν ολοκλήρωσαν σωστά την έρευνα στον Έβρο»

Κληθείσα να σχολιάσει το θέμα με τη Μαρία του Έβρου, η Πόπη Τσαπανίδου επισήμανε ότι «το δημοσίευμα του Spiegel καταλήγει σε ένα συμπέρασμα ότι έγιναν λάθος χειρισμοί από την ελληνική κυβέρνηση και πλέον είναι πολύ αργά για να καταλήξει η κυβέρνηση για το θέμα.

Είπαν ότι δεν ολοκλήρωσαν σωστά την έρευνα, όχι ότι είχε λάθος συμπέρασμα. Αν η κυβέρνηση το χειριζόταν σωστά, θα ήξερε ο ελληνικός λαός τι έγινε».

«Ο κύκλος της δημοσιογραφίας έχει κλείσει για μένα»

Η Πόπη Τσαπανίδου μίλησε και για την ενασχόληση της με την πολιτική, εξηγώντας πως δεν είχε τέτοιες προθέσεις.

«Δεν ήταν στο μυαλό μου ως επόμενη κίνηση, γιατί είχα βάλει τον εαυτό μου πίσω από τις κάμερες και στη θέση της κριτικής», δήλωσε.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι μετά τη μετάβαση στην πολιτική «για μένα επιστροφή δεν έχει. Είχε κλείσει τον κύκλο της η δημοσιογραφία πριν την πανδημία».

«Ήμουν πολύ προοδευτικός άνθρωπος. Υπήρχε και από την πλευρά μου πολιτική ωριμότητα για την πολιτική. Η προσέγγιση έγινε με ένα τηλεφώνημα και η απάντησή μου ήταν πως δεν ήμουν κομματικό στέλεχος. Και δεν μιλάω την πολιτική, την ξύλινη γλώσσα», ανέφερε σχετικά με την πρόταση που της έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ και σχολίασε πως, «το να μπαίνουν στην πολιτική άνθρωποι με άλλον αέρα μόνο καλό κάνει».

Ερωτηθείσα τι θα απαντούσε αν δεχόταν την ίδια πρόταση από τον Πρωθυπουργό, απάντησε πως, «θα τον ευχαριστούσα πάρα πολύ, αλλά θα έλεγα όχι».