Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξιδεύει στο Ζάγκρεμπ για το Συνέδριο του ΕΛΚ

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει την Τετάρτη και την Πέμπτη (20 – 21 Νοεμβρίου) στο καταστατικό και εκλογικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιείται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Από το Συνέδριο αναμένεται να εκλεγεί η νέα ηγεσία, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και των νέων αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν είναι η κλιματική αλλαγή, οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και οι πολιτικές στήριξης της Ευρωπαϊκής νεολαίας.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού περιλαμβάνει τη συμμετοχή του σε πάνελ του δικτύου νέων Eυρωβουλευτών του ΕΛΚ αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, ειδική πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα τη συμμετοχή της νεολαίας στην ευρωπαϊκή πολιτική αλλά και συναντήσεις με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, Michel Barnier, τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας Ludovic Orban, την Πρωθυπουργό της Νορβηγίας Erna Solberg και τον πρώην Καγκελάριο της Αυστρίας Sebastian Kurz. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Andrej Plenkovic ενώ την ίδια μέρα θα διεξαχθεί και η κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στην ολομέλεια του Συνεδρίου του ΕΛΚ.