Νέες εξελίξεις για το μεταναστευτικό: Αύριο αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση των νέων μέτρων

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΜΙΛΟΥΝ

Τον πλήρη σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος ανακοινώνουν αύριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Άμυνας- ειδικός συντονιστής για το μεταναστευτικό Αλκιβιάδης Στεφανής. Οι ανακοινώσεις  για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση αναμένεται να γίνουν στις 11.30 το πρωί της Τετάρτης.

Στόχος των κυβερνητικών μέτρων είναι τόσο η ανάσχεση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών, όσο και η αποσυμφόρηση των νησιών που σηκώνουν το βάρος του προβλήματος, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρώπη. Στο σχεδιασμό της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η δημιουργία κλειστών κέντρων, αλλά και προσλήψεις που θα συμβάλλουν τόσο στην ανάσχεση των ροών στα σύνορα, όσο και στην ταχύτερη εξέταση των αιτημάτων χορήγησης ασύλου.

Συγκεκριμένα έχει ήδη ανακοινωθεί ότι πρόκειται να παρθούν πρωτοβουλίες σε δύο επίπεδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού/ προσφυγικού, όπως συζητήθηκαν χθες στη συνάντηση του πρωθυπουργού και των αρμοδίων υπουργών με τους περιφερειάρχες της χώρας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης ανακοίνωσε 1700 προσλήψεις προσωπικού, 400 συνοριοφυλάκων στον Έβρο, 500 νέων υπαλλήλων στις υπηρεσίες ασύλου στα νησιά και στην ενδοχώρα και 800 ατόμων για τη φύλαξη των συνόρων στα νησιά και για τη φύλαξη των κέντρων.