Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στα σχόλια για τη συμμετοχή του στην πορεία για το Πολυτεχνείο

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙΣ»

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέβηκε στην πορεία για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη και πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να σχολίασουν αρνητικά την κίνησή του. Ο ίδιος, έδωσε την δική του απάντηση στα σχόλια, μέσω της συνέντευξής του στο κανάλι Open.

«Με ξάφνιασε η ενόχληση μεγάλου μέρους των ΜΜΕ αλλά και των πολιτικών μου αντιπάλων για την παρουσία μου στην πορεία του Πολυτεχνείου. Κυρίως τους ενόχλησε ότι ενώ είχε διαμορφωθεί ένα κλίμα για άλλη μια φορά όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το οποίο το είχαν οξύνει συνειδητά κατά την απόψή μου, η ίδια κυβέρνηση να γίνει μία αντιπαράθεση με τους γνωστούς -αγνώστους με τις καταστροφές και τις μολότοφ, δεν είχαμε αυτό, είχαμε μια μαζική, ειρηνική μεγάλη διαδήλωση με έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τη συμμετοχή του στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπήρχε κάποιος λόγος για τον οποίο δεν ολοκλήρωσε την πορεία με προορισμό την αμερικανική πρεσβεία, τόνισε ότι «η πορεία δεν είναι σαν τον μαραθώνιο, ούτε είναι αγώνας δρόμου για να τερματίσεις». «Η παρουσία μου είχε έναν ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, άρα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν κάθισα μέχρι το τέλος, ή αν κάθισα μία ώρα και έφυγα».