Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1: Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και ιδιαίτερα το θέμα των F-35 ενόχλησαν την Τουρκία

«Είναι σημαντικό η χώρα μας να κοιτάζει να εξοπλιστεί», τόνισε η πρώην υπουργός και νυν γαλάζια βουλευτής

«Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ενόχλησε την Τουρκία, ιδιαίτερα το θέμα των F-35, αλλά και ανταπόκριση που είχε η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

Επιπλέον, τόνισε ότι η Τουρκία βάζει όλα τα θέματα στο τραπέζι «σε μια προσπάθεια να κερδίσει ότι μπορεί». Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε επίσης ότι η Ελλάδα έχει μια σταθερή πορεία, έχει συμμαχίες, στηρίζει τη Δύση και είναι αξιόπιστος εταίρος, ενώ είπε πως «είναι σημαντικό η χώρα μας να κοιτάζει να εξοπλιστεί».

 

«Μεγάλη εξάρτηση»

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ερντογάν, έχει μεγάλη εξάρτηση από τη Ρωσία σε πολλούς τομείς όπως το ενεργειακό. Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενοι ατυχήματος από την ένταση που συντηρεί η Τουρκία.

Μάλιστα, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως η αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολη είναι σημαντική συμμαχικά, εθνικά και οικονομικά.

 

Περί Ερντογάν

Επίσης, εκτίμησε πως ο Ερντογάν απέχει από το να χάσει τις εκλογές, ενώ για τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία είπε πως δεν είναι σε δυτικόστροφες τοποθετήσεις από τον Τούρκο πρόεδρο.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία σημειώνοντας πως κάποια στιγμή θα γίνουν εκλογές. Πρόσθεσε, δε, πως ο λαός με την ψήφο του θα επιτρέψει είτε αυτοδυναμία, είτε συνεργασία.

 

«Να γίνουν έλεγχοι»

Για την ακρίβεια που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η πρώην υπουργός ανέφερε πως πρέπει να γίνουν έλεγχοι για την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας.