Μόσιαλος σε Τζόνσον: Όταν με το καλό επιστρέψει να δημοσιοποιήσει τις εισηγήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας με την ανεκδιήγητη προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης

Η ανάρτησή του για «περαστικά» στο Βρετανό πρωθυπουργό

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό, με ανάρτησή του στο Facebook ευχήθηκε περαστικά στον Μπόρις Τζόνσον, σημείωσε ωστόσο πως όταν βγει από το νοσοκομείο θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τις εισηγήσεις «για τη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας με την ανεκδιήγητη προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης».

Λίγο αφότου έγινε γνωστό ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εισήχθη στο νοσοκομείο καθώς τα συμπτώματα του κορωνοϊού δεν υποχωρούσαν, ο Ηλίας Μόσιαλος έγραψε:

«Εύχομαι περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον Βρετανό Πρωθυπουργό που από σήμερα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Ελπίζω να επιστρέψει σύντομα στα καθήκοντα του και να ηγηθεί της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας για το καλό όλων όσοι ζούμε στην Αγγλία.

Όταν με το καλό επιστρέψει στη Downing Street θα πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα τις εισηγήσεις των επιστημονικών και πολιτικών του συμβούλων για τη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας με την ανεκδιήγητη προσέγγιση της ανοσίας της αγέλης.

Δεν φταίνε όμως μόνο οι επίσημοι σύμβουλοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των Άγγλων ειδικών δεν μιλούσε. Το περίφημο Faculty of Public Health Medicine δεν είχε ούτε μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Αντιθέτως είχαν πολλές φωτογραφίες από τα Χριστουγεννιάτικα πάρτi που είχαν οργανώσει. Πολλοί Άγγλοι συνάδελφοι έλεγαν ότι τους ήταν δύσκολο να κρίνουν την πολιτική της κυβέρνησης και σιωπούσαν.

Να είναι καλά ο Μπόρις και να ξεπεράσει το πρόβλημα πολύ σύντομα».