Μητσοτάκης στο OPEN: Θέλουμε τόσο καθαρή νίκη που δε θα αμφισβητείται ποιος πρέπει να σχηματίσει κυβέρνηση

«Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην κάλπη της 21ης Μαΐου»

Στο OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

«Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην κάλπη της 21ης Μαΐου», ανέφερε ξεκινώντας τη συζήτηση ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «αξίζει ο κόσμος να δει αυτά που θέλουμε να κάνουμε την δεύτερη τετραετία. Θέλω να νικήσουμε και με καθαρή διαφορά από τον δεύτερο και προσπαθώ να πείσω τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας ότι αξίζει τον κόπο να μας δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Δεν μπαίνω στην λογική όμως της ποσοτικοποίησης των στόχων. Θέλω η νίκη να είναι καθαρή που να μην αμφισβητείται την επόμενη μέρα για το ποια θα είναι η κυβέρνηση και ποιος ο πρωθυπουργός».

 

Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας – Tι είπε για το ΠΑΣΟΚ

«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση 4ετιας, είπε ακόμα και τόνισε ότι δεν φαίνεται πειστικός ο κ. Ανδρουλάκης και δεν είναι τολμηρό το ΠΑΣΟΚ σε πολλά θέματα. Έχουμε πολλές διαφορές και ενδεχομένως να έχουμε και συγκλίσεις. Θα σας πω ότι σε μία σειρά από κρίσιμα θέματα το ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε. Οπως για το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για την αξιολόγηση. Μονοκομματική κυβέρνηση που μπορεί να ενσωματώσει πρόσωπα από αλλού και να υιοθετήσει και διαφορετικές πολιτικές. «Εγώ θέλω μια σταθερή μονοκομματική κυβέρνηση. Θα πρέπει να γνωρίζω το εκλογικό αποτέλεσμα για το αν θα συζητήσω, είπε ακόμα και τόνισε ότι προφανώς και θα πάρει την εντολή και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα αξιολογήσω τις κινήσεις μου».

«Αμφισβητώ τα στοιχεία του ΟΟΣΑ»

«Θέλουμε καλύτερους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο κ.Τσίπρας είπε ότι καταργήσαμε το 8ωρο. Σοβαρά τώρα καταργήσαμε το 8ωρο; Δεν θα μιλήσω στον πολιτικό λόγο του κ.Τσίπρα Εχουν γίνει πολλά αλλά ακόμα υπάρχουν προβλήματα. Εχουμε στηρίξει τους ευάλωτους. Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα μιλήσει για τα στοιχεία του ΟΟΣΑ. Θέτουμε ως κεντρικό στόχο την αύξηση των μέσων μισθών κατά 25% και στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Αυτό θα γίνει με νέες επενδύσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι χαίρεται που διαδήλωσε ο κόσμος της εργασίας και συμφωνεί με το αίτημα για καλύτερους μισθούς. «Δεν θα δεχθώ πρακτικές με εργαζόμενους στον τουρισμό να δουλεύουν περισσότερο. Τέτοιοι εργοδότες θα μας βρουν απέναντι».

«H Eλλάδα έχει τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ε.Ε., ανέφερε στην συνέχεια. . Αν υπήρχε αισχροκέρδεια δεν θα είχαμε αυτόν τον πληθωρισμό. Το καλάθι του νοικοκυριού λοιδορήθηκε, είχε όμως αποτέλεσμα. Αν κάποιος γνωρίζει τη μαγική φόρμουλα και δεν μας τι λέει, εκτός και αν υπάρχει κάποιο σχέδιο τύπου ”Δήμητρα”».

«Ανεφάρμοστα αυτά που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ» – Ο Τσίπρας τσάκισε τη μεσαία τάξη

Για την αγορά των καυσίμων και αν υπάρχουν ζητήματα λειτουργίας της αγοράς είπε ότι υπάρχουν εποπτικοί μηχανισμοί. Επανέλαβε ότι δεν μείωσε τον ΦΠΑ γιατί δεν δουλεύει η πρακτική αυτή. Δοκιμάστηκε σε άλλες χώρες και δεν απέδωσε, τόνισε. Θα φτάσει η μείωση στον μεσάζοντα και όχι στον καταναλωτή. Για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις της ΝΔ να μειωθεί. Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αυτά που τάζει είναι παντελώς ανεφάρμοστα. Το τέλος επιτηδεύματος είπε ακόμα θα καταργηθεί έως το τέλος της 4ετιας. Είπε ακόμα ότι αυτά που είπε ο Μητσοτάκης τα έκανε ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ όχι.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση στήριξε τις επιχειρήσεις στην πανδημία και έτσι έμεινε όρθια η οικονομία. Τόνισε ακόμα ότι η οικονομική πολιτική που εφάρμοσε η ΝΔ απέδωσε.

Για τους νέους και το πρόβλημα στέγης είπε ότι επειδή πηγαίνει καλά η οικονομία αυξάνονται και οι τιμές των ακινήτων. Για τον λόγο αυτό και κάναμε δωρεάν την γονική παροχή, τόνισε. Ο κ. Τσίπρας τσάκισε την μεσαία τάξη και γι’ αυτό του έχει γυρίσει την πλάτη οριστικά.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι θα διπλασιάσει τους πόρους του προγράμματος «Σπίτι μου».

Σε δύο κομμάτια θα χωριστεί το υπουργείο Εργασίας

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το υπουργείο Εργασίας θα σπάσει σε δύο κομμάτια, με την κοινωνική πολιτική και στέγαση να είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι, με τη δημιουργία νέου υπουργείου. Παράλληλα, τόνισε ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο εφόσον εκλεγεί, θα γίνουν «μεγάλες και πολλές αλλαγές με περισσότερες γυναίκες».

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι τώρα το μυαλό του είναι στις εκλογές και στη νίκη της ΝΔ. Κατήγγειλε, μάλιστα, την επίθεση στο διαδίκτυο στην επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι προσωπικός του στόχος είναι να υπάρχει πρόσβαση για όλους και όλες στην Υγεία, ενώ επισήμανε ότι τα νησιά αποτελούν προτεραιότητα. «Δεν έχουμε καταφέρει να λύσουμε το ζήτημα να προσελκύσουμε γιατρούς», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, αλλά «έχουν γίνει βήματα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.