Μητσοτάκης: Πέρα από κάθε προσδοκία τα αποτελέσματα των συναντήσεων στο Νταβός – Ισχυρή παρακαταθήκη για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα

Οι επαφές του πρωθυπουργού και οι επόμενες κινήσεις

Οι συναντήσεις που είχε το τελευταίο διήµερο στο Νταβός της Ελβετίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήνουν ισχυρή παρακαταθήκη για σηµαντικές ξένες επενδύσεις τη δεύτερη -εφόσον η Ν.∆. επανεκλεγεί στην κυβέρνηση- τετραετία.

 

Δύο είναι οι «σταθµοί» που περιµένουν οι διεθνείς επενδυτές για να προχωρήσουν σε πιο γενναίες κινήσεις και φιλόδοξα σχέδια στη χώρα µας, µετά τα διαδοχικά ρεκόρ άµεσων ξένων επενδύσεων το 2021 και το 2022: Οι εθνικές εκλογές, ώστε να υπάρχει νέα κυβέρνηση µε ανοιχτό ορίζοντα τεσσάρων ετών, και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθµίδας.

Στην κυβέρνηση, µάλιστα, µπορεί να µην «ποντάρουν» ανοιχτά σε αυτό, αλλά διατηρούν την ελπίδα ότι αυτός ο µείζων στόχος µπορεί να επιτευχθεί ακόµα και στις 21 Απριλίου, οπότε αναµένεται να δηµοσιοποιηθεί η έκθεση της S&P Global Ratings (πρώην Standard & Poor’s), κάτι που βέβαια θα αποτελούσε µεγάλη -και σίγουρα πολύ θετική- έκπληξη.

 

Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr