Μητσοτάκης: «Κύμα αγάπης» απο τους Βρετανούς μετά την συνέντευξη του στο «Good morning Britain» (Φώτο & Βίντεο)

Η συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ITV σχολιάστηκε θετικά από αρκετούς Βρετανούς χρήστες του Twitter, οι οποίοι τον συνέκριναν ανοιχτά με τον Μπόρις Τζόνσον και τον βρήκαν «καταλληλότερο» για την χώρα τους

Kολακευτικά σχόλια από αρκετούς Βρετανούς χρήστες του Twitter, συγκέντρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί στην εκπομπή «Good Morning Britain» του τηλεοπτικού δικτύου ITV και στην οποία ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει το μοντέλο της Αυστρίας, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους.

Μάλιστα, το τηλεφωνικό κέντρο του καναλιού δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα Βρετανών τηλεθεατών  που είχαν παρακολουθήσει την συνέντευξη Μητσοτάκη – και οι οι δύο δημοσιογράφοι  μίλησαν για «κύμα αγάπης» προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Μπορούμε να έχουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό, αντί για τον δικό μας;», «Αυτόν θέλουμε για πρωθυπουργό. Τι έξυπνος, σκεπτόμενος και λογικός άνθρωπος», «Ο Έλληνας πρωθυπουργός με κέρδισε. Μιλάει καθαρά, με ακρίβεια», «Ωραίος άνθρωπος μου φαίνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός», ήταν μόνον μερικά από τα μηνύματα που διάβασαν στον αέρα της εκπομπής.«Απ’ ό,τι φαίνεται θα τον ψηφίζαμε όλοι»

Μάλιστα μια από τις παρουσιάστριες είπε συγκρίνοντας τον κ. Μητσοτάκη προφανώς με τον Μπόρις Τζόνσον: «Είναι ωραίο να ακούς κάποιον να λέει πράγματα που βγάζουν νόημα. Αφήστε που ήρθε εδώ! Ήταν εδώ! Και μας έδωσε συνέντευξη».

Οι Βρετανοί δεν δίστασαν να συγκρίνουν τον Έλληνα πρωθυπουργό με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον, για τον τρόπο με τον οποίο στάθηκε συνολικα στη συνέντευξη, ενώ κάποιοι μεταξύ σοβαρού και αστείου ζήτησαν «να ανταλλάξουμε πρωθυπουργούς με τους Έλληνες αντί για τα μάρμαρα!».