Quantcast

Μητσοτάκης: Αυτή την ώρα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ιρανό πρόσφυγα που αρίστευσε στις Πανελλαδικές

Μαθήματα δύναμης και θέλησης παρέδωσε ο Κούρος Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί ο οποίος έφθασε πριν τρία χρόνια στη Μυτιλήνη μέσα σε μια βάρκα με τους γονείς του και κατάφερε να αριστεύσει στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, συγκεντρώνοντας μέσο όρο 18,25

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου τον Ιρανό πρόσφυγα από τη Λέσβο που αρίστευσε στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η πρώτη μεταξύ τους επικοινωνία έγινε, λίγο πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ισπανία την προηγούμενη εβδομάδα. Τότε, ο πρωθυπουργός τον συνεχάρη, του είπε ότι αποτελεί παράδειγμα και πως είναι πηγή αισιοδοξίας, ενώ τον προσκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν. Η συνάντησή τους είναι σε εξέλιξη.

Νεαρός πρόσφυγας από το Ιράν, μετά την «κόλαση» της Μόριας, αρίστευσε στις Πανελλαδικές

Μαθήματα δύναμης και θέλησης παραδίδει ο Κούρος Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί, μαθητής του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης, ο οποίος έφθασε πριν τρία χρόνια στη Μυτιλήνη μέσα σε μια βάρκα με τους γονείς του με τις προσφυγικές ροές από το Ιράν, αφήνοντας μια δύσκολη ζωή πίσω του και κατάφερε να αριστεύσει στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, συγκεντρώνοντας μέσο όρο 18,25.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το AiolosTV, ο Κουρός από το Ιράν – ή Κύρος στα ελληνικά, όπως ο βασιλιάς των Περσών, σύμφωνα με όσα ο ίδιος είπε – βγήκε δεύτερος στο σχολείο του στη Θετική κατεύθυνση γράφοντας 20 στα Μαθηματικά, 20 στη Φυσική, 19,5 στη Χημεία και 13,5 στην Έκθεση.

 

 

Δείτε βίντεο:

 

Η οικογένεια του έφυγε από το Ιράν όπου ο πατέρας του ήταν ενάντια εκεί στο θεοκρατικό καθεστώς. Από μια ακτή της Τουρκίας ένα βράδυ «στις 15 Αυγούστου του 2019» πέρασαν στη Λέσβο, οι γονείς του και ο κατά τέσσερα χρόνια μικρότερος αδελφός του, μαθητής φέτος της Γ΄ Γυμνασίου. Η πορεία για κάθε πρόσφυγα των τελευταίων χρόνων γνωστή. Πρώτα στο ΚΥΤ και στον καταυλισμό, τη «ζούγκλα» της Μόριας. Από εκεί στο δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Όταν αυτός ο καταυλισμό έκλεισε μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό του ΚΥΤ του Καρά Τεπέ. Τους τελευταίους μήνες «που πήραμε χαρτιά νοικιάσαμε σπίτι και ζούμε εδώ κανονικά» λέει. Οι γονείς του εργάζονται σαν μεταφραστές σε μια ΜΚΟ κι αυτός…. «Διάβαζα». Όπως τονίζει «Με τη βοήθεια των καθηγητών μου τα κατάφερα».