Μητσοτάκης: Αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο για εγκλήματα έμφυλης βίας και με θύματα ανηλίκους

Έρχονται «πολύ σημαντικές αλλαγές που θα εισηγηθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα»

Την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί με θύματα ανηλίκους και για εγκλήματα έμφυλης βίας, εξήγγειλε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά έρχονται «πολύ σημαντικές αλλαγές που θα εισηγηθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τον Ποινικό Κώδικα» και πρόσθεσε ότι «στο εξής αυξάνεται η προστασία των ευπαθών και των ανηλίκων, όπως και των θυμάτων κακοποίησης και έμφυλης βίας», συμπληρώνοντας πως «η απόλυση καταδίκων υπό όρους αυστηροποιείται».

«Αίρεται αν διαπραχθούν νέα σοβαρά εγκλήματα, ενώ οι ποινές γίνονται βαρύτερες για μία σειρά από περιβαλλοντικά εγκλήματα, όπως οι εμπρησμοί δασών» σημείωσε επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι «πρόκειται με άλλα λόγια, για αλλαγές που παρακολουθούν την κοινωνική πραγματικότητα, απαντούν στα ζητούμενα των πολιτών, αποδεικνύουν όμως και την ετοιμότητα αυτής της Κυβέρνησης να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και να διορθώνει τα λάθη του παρελθόντος».