Μηταράκης για Λέσβο: Ολοκληρώνεται η μεταφορά των αιτούντων άσυλο

ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι δήλωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

 

 

Τη σταδιακή ολοκλήρωση της μεταφοράς των αιτούντων άσυλο στη νέα δομή φιλοξενίας της Λέσβου σχολίασε μέσω Twitter ο Νότης Μηταράκης.

 

 

«Ολοκληρώνεται η μεταφορά των αιτούντων άσυλο στη νέα δομή στη Λέσβο. Ανοίγουν οι δρόμοι, θα αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις», έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

 

 

Λέσβος: Συνεχίζεται η επιχείρηση της Αστυνομίας στον Καρά Τεπέ -5.000 έχουν μπει στη νέα δομή

 

Σήμερα Παρασκευή συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στον Καρά Τεπέ με στόχο να οδηγηθούν στη νέα δομή που δημιουργήθηκε στην περιοχή πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στους δρόμους, για 10η ημέρα μετά τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας.

 

 

Έως το βράδυ της Πέμπτης στη νέα δομή είχαν μπει 5.000 άτομα από τους 12.000 συνολικά άστεγους. Από το πρωί της Παρασκευής, τουλάχιστον 1000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στην πύλη της νέας δομής περιμένοντας να μπουν, να αρχίσει η ταυτοποίηση τους, να ελεγχθούν υγειονομικά και να οδηγηθούν στις σκηνές τους.

 

 

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάποιοι από αυτούς κοιμήθηκαν έξω από τη νέα δομή περιμένοντας να ανοίξει.

 

 

Σημειώνεται ότι από μέρους της Αστυνομίας λαμβάνονται μεγάλα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό. Οι αστυνομικοί επιχειρούν με ειδικές φόρμες προστασίας, ενώ τα ΜΑΤ -προς το παρόν και δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις- παρακολουθούν την όλη διαδικασία από απόσταση.