Μενδώνη για Μυκήνες: Δεν έχουμε την παραμικρή ζημία στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Τι δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

 

 

Η Υπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρολιάκου διαβεβαίωσε πως τα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών δεν υπέστησαν την παραμικρή ζημιά από την πυρκαγιά της Κυριακής.

 

 

Η κυρία Μενδώνη ανέφερε ότι ο κρατικός μηχανισμός όχι απλώς αντέδρασε αλλά και είχε προνοήσει ώστε να μην προκληθεί ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο. «Το κράτος αντέδρασε. Στόχος δεν είναι να πούμε τι ψευδώς συνέβη. Δεν έχουμε την παραμικρή ζημία στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου».

 

 

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρολιάκος τόνισε ότι η πυρκαγιά στις Μυκήνες προκαλεί θλίψη και ότι θα περιμένει τους ειδικούς να τοποθετηθούν για το αν προλάβαμε να σώσουμε τα μνημεία. «Ημουν στις Μυκήνες το πρωί. Το θέαμα είναι φρικτό και πόρρω απέχει από την προσπάθεια που κάνετε να το εξωραΐσετε» είπε ο κ. Σκουρολιάκος.

 

 

Η απάντηση της κ. Μενδώνη ήταν σε υψηλούς τόνους κάνοντας λόγο για καμένα χόρτα «Τα καμμένα χόρτα προφανώς δίνουν μια άσχημη εικόνα, αλλά ήταν καμμένα χόρτα. Στο σπίτι του καμμένου δεν μιλάμε για φωτιές».