Quantcast

Λοβέρδος: Εάν εκλεγώ θα είμαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όχι του ΚΙΝΑΛ

«Θα έκανα δημόσια διαφοροποίηση στην τροπολογία για τις ποινές για τα πλαστά πιστοποιητικά», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ  Ανδρέας Λοβέρδος.

«Θα έκανα δημόσια διαφοροποίηση στην τροπολογία για τις ποινές για τα πλαστά πιστοποιητικά», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ  Ανδρέας Λοβέρδος.

 

 

Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως βρισκόταν σε περιοδεία στη Ρόδο και όχι στην Αθήνα ώστε να παραστεί στη Βουλή στη συζήτηση της τροπολογίας.

Ακόμη ο ίδιος τόνισε πως εάν εκλεγεί θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και όχι του ΚΙΝΑΛ.

Διαβάστε ολόκληρικη τη συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τις διαφοροποιήσεις του από το ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε: «Ήταν δυο διαφοροποιήσεις σε δυο συνεχόμενες μέρες, κάτι που δεν μου άρεσε αλλά που ήταν αναγκαίο να γίνει γιατί σε αυτή την παράταξη υπάρχουν παρά πολλοί ανθρωποι οι οποίοι δεν σκέφτονται όπως σκεφτήκαν αυτοί που έβγαλαν τις ανακοινώσεις. Ή οι συναδελφοι που πήραν την αποφαση να μην ψηφίσουμε, να αποχωρήσουμε και έπρεπε δημοσίως πια γιατί είμαι και υποψήφιος πρόεδρος αυτού του κόμματος τι στο καλό αν δεν έχω την άποψη μου και μπορώ να την πω; Ακουστέ τώρα ποια είναι η πρώτη μου άποψη ως αρμόδιος τομεάρχης εξωτερικών του κόμματος μου».

«Όταν ορίζεται υπουργός ο κος Στυλιανιδης από τη ΝΔ το κόμμα μου έχει δικαίωμα να κάνει κριτική σε αυτή την επιλογή- Δικαίωμα μας! Δεν είναι όμως κανενός το δικαίωμα να λεει ότι είναι Κύπριος συνεπώς δεν είναι Έλληνας! Οι Έλληνες θα κρίνουν, είπε ο ένας, αν η επιλογή είναι σωστή λες κι ο Κύπριος δεν είναι Έλληνας, λες κι ο ελληνισμός δεν έχει δυο κράτη. Δεν ρωτήθηκα γι’ αυτο. Δεν θα είχα καμια αντίρρηση το κόμμα να εκφραστεί όπως θα ήθελε για έναν υπουργό αλλά έχω απόλυτη αντίρρηση να μου λένε οτι ο ελληνισμός ειναι περιορισμένος στα όρια της Ελλάδας και δεν υπάρχει ελληνισμός γενικότερα με δυο κράτη στην ΕΕ. Εδώ λοιπόν ήταν η πρώτη υποχρεωτική μου δημόσια διαφοροποίηση!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν ήταν στην Αθήνα θα ψήφιζε την τροπολογία για τους ανεμβολιάστους υγειονομικούς, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ απάντησε: «Ήμουν περιοδεία στη Ρόδο, αν ήμουν στην Αθήνα η πρότασή μου θα ήταν να ψηφίσουμε φυσικά παρ’ όλες τις αδυναμίες που είχε η διάταξη, που ήρθε τελευταία στιγμή».

ΔΗΜ: Αν το κόμμα σας επέμενε;

«Θα έκανα δημόσια διαφοροποίηση και θα την έκανα και με την αγόρευση μου στη Βουλή! Γιατί μπορεί η διάταξη να ήρθε τελευταία στιγμή, σωστό. Τροπολογία τελευταία στιγμή ερεθίζει το Σώμα, αλήθεια είναι αυτό και η ΝΔ το κάνει κατά κόρον, σωστό. Δεύτερον δεν είχε μόνο την κύρωση αυτή των 5.000 €, είχε κι άλλες ρυθμίσεις, είχε 6 περιπτώσεις. Θα μπορούσε κανείς να πει γιατί δεν το φέρνετε αυτοτελώς; Φερτέ το μόνο του να το ψηφίσουμε, θα μπορουσε κι αυτο να ειπωθεί και ειπώθηκε νομίζω. Το ουσιαστικό για μένα είναι ότι σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα διαλέγεις ποιο είναι το μείζον, ζυγίζεις στη ζυγαριά της πολιτικής τι είναι αυτο που βαραίνει περισσότερο και καταλήγεις», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Για μένα βαραίνει περισσότερο η προστασία της δημόσιας υγείας και του καθενός ανθρωπου ξεχωριστά. Όλα τα υπόλοιπα θα υποχωρούσαν στο μυαλό μου, όμως δεν ήμουν στην Αθήνα, ήμουν σε περιοδεία στη Ρόδο. Ενημερώθηκα το βράδυ της Τρίτης ότι γινόταν στο διαδίκτυο χαμός και είπα ότι εγώ λείπω. Όταν την άλλη μέρα το πρωί είδα τις ανακοινώσεις για να καταλάβω τι εγινε είπα οτι εδώ υπάρχει πολιτικό θέμα κι αποφάσισα να παρέμβω», δήλωσε επιπρόσθετα.

ΔΗΜ: Από αυτές τις δυο ηχηρές διαφοροποιήσεις σας, καταλαβαίνω, ότι θα είναι μήνες υψηλής εσωκομματικής έντασης

«Πολιτικής όμως, δεν έχω τίποτα με τους συναδελφους μου, μόνο πολιτικά μιλώ. Καταρχάς πρέπει να προσδιοριστεί η ημερομηνία και της Κεντρικής Επιτροπής που θα ορίσει τις λεπτομέρειες και των διαδικασιών και των εκλογών. Πρέπει να γίνει αυτό γιατί δεν βοηθάει κανέναν η μακρά προεκλογική περίοδο, ειδικά δεν βοηθάει τη συνολική κοινή μας προσπάθεια», επισήμανε ο κ. Λοβέρδος.

Προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Αναφορικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε: «Κάνω μια προσπάθεια όχι απλής καταγραφής, κάνω μια προσπάθεια νίκης άρα αυτο που με απασχολεί αποκλειστικά είναι η νίκη της δικής μου υποψηφιότητας. Όπως έχω πει θα εκλέγω την Κυριακή εκείνη, αν προτιμηθώ φυσικά από τους ψηφοφόρους, και θα καταστώ το ίδιο το βράδυ της εκλογής μου πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι του ΚΙΝΑΛ!».

«Εγώ θα απευθυνθώ και απευθύνομαι ήδη σε 11 εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες, δεν απευθύνομαι στο 6% μόνο. Το 6% είναι μια βάση, αυτο που μας δίνουν τώρα οι δημοσκοπήσεις. Η παράταξή μας έχει ανάγκη να μεγαλώσει πολύ και αυτή την υπόσχεση έχω δώσει και νομίζω οτι πειθώ ως προς αυτό. Κανείς δεν μου έχει πει ότι είμαι υπερβολικός όταν λεω ότι θα υπερδιπλασιάσω τις δυνάμεις ως προϊόν συλλογικής προσπάθειας», πρόσθεσε.

Μητσοτάκης – Τσίπρας

Αναφορικά με τον κ. Μητσοτάκη, σημείωσε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη φάση των πυρκαγιών και των μετέπειτα εξελίξεων έδειξε ότι λειτουργούσε επί περίπου ένα μήνα υπό καθεστώς πολιτικής ζάλης. Έδειξε δηλαδή ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει ένα πέπλο προστασίας γύρω από την διακυβέρνηση του τόπου από το κόμμα του και την κυβέρνηση του και όταν αναμετρήθηκε με τα καθημερινά πλην της πανδημίας προβλήματα σε μια πολύ μεγάλη δυσκολία τα έχασε. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε με τους δυο ανασχηματισμούς που έκανε. Άρα μένει να δούμε τη διαχείριση των υπόλοιπων 18 μηνών που απομένουν στη θητεία του».

Αναφορικά με τον κ. Τσίπρα, τόνισε: «Παρακολουθώ όλες τις παρεμβάσεις του, αντιλαμβάνομαι ότι στο χώρο του είναι ο καθολικός, δηλαδή δεν υπάρχει κάτι αλλο στον χώρο αυτό. Νομίζω ότι τώρα στην αντιπολίτευση αυτό φαίνεται πιο έντονα απ’ ότι φαινόταν στην κυβέρνηση ότι ο Τσίπρας δηλαδή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Τσίπρας και ότι ακόμα δεν έχει βρει βηματισμό, δεν έχει συνέλθει από τις ήττες. Τον καταλαβαίνω πολιτικώς αμήχανο για αυτό και διατυπώνω την άποψη ότι πρέπει η παράταξή μας να ενισχυθεί για να υπάρξει προοδευτικός πρωταγωνιστής ως εναλλακτική στη ΝΔ διότι αυτή τη στιγμή λειτουργούμε για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά στο καθεστώς της δημοκρατίας του ενός κόμματος».