Κεραμέως: Ο Σεπτέμβριος έκλεισε με 3.000 λιγότερα κρούσματα από τον Αύγουστο σε παιδιά 4 – 18 ετών

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μετά το άνοιγμά τους

Στον αριθμό των κρουσμάτων που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο στα παιδιά ηλικίας 4- 18 σε σχέση με τον Αύγουστο αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Παρά τα εκατομμύρια αυτοδιαγνωστικά τεστ, τα κρούσματα τον περασμένο μήνα στα σχολεία ήταν 3.000 λιγότερα στην προαναφερθείσα ηλικιακή κατηγορία, ενώ τον Αύγουστο είχαν ξεπεράσει τις 17.000, όπως δήλωσε η κ. Κεραμέως στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ.

Τα τεστ αυξάνονται για να περιοριστεί η διασπορά και πρόκειται για αυστηρό πρωτόκολλο που κοστίζει πολύ στο κράτος καθώς η ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος ανέρχεται σε 7 τεστ την εβδομάδα, ανέφερε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας για τον «πλέον αποτελεσματικό τρόπο ελέγχου της πανδημίας».

Κάτω από 10, 6-7 τμήματα, είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων στα πάνω από 80.000 της επικράτειας, είπε η υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι η επιφυλακή και η επιτήρηση παραμένουν.

 

Πού υπάρχουν τα περισσότερα κρούσματα

Περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται εκεί όπου οι γονείς παρουσιάζουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, γι ‘αυτό και επιμένουμε ότι τα σχολεία είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας, ανέφερε η κ. Κεραμέως.

«Κάνοντας το εμβόλιο, δίνεις αντισώματα χωρίς να τεθείς σε κίνδυνο», είπε η Νίκη Κεραμέως αναφορικά με τις αντιδράσεις κατά των εμβολίων, οι οποίες, όπως υπογράμμισε, έχουν κατευναστεί και με την απόφαση να μην εφαρμόζεται αυτόφωρο σε εκπαιδευτικούς.

Πέρυσι οι αντιδράσεις επικεντρώνονταν στη μάσκα και στο αν τα παιδιά έχουν αρκετό οξυγόνο, υπενθύμισε. Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε επίσης σε πρόγραμμα ενημέρωσης και απαντήσεων από ειδικούς σε ερωτήματα γονέων μέσω των δήμων.