Ο Πέτρος Ιακωβίδης αποκάλυψε πώς γράφτηκε η «Έξαψη» σε στίχους Βαγγέλη Μαρινάκη

Αποκαλύψεις έκανε και για άλλα του ταγούδια και από πού τα εμπνεύστηκε

Ο Πέτρος Ιακωβίδης παραχώρησε μία εφ όλης της ύλης συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

 

Οι δυο τους συναντήθηκαν στο πλατό του The 2night Show συζητώντας για τη πορεία του τραγουδιστή στον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ τέθηκε στο τραπέζι η γέννηση του τραγουδιού «Έξαψη», σε στίχους του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Εκείνος έγραψε τη μουσική και στη συνέχεια ήρθαν οι στίχοι του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Με πήρε η Νατάσα τηλέφωνο και μου λέει θέλω να γράψεις ένα τραγούδι μουσική και στίχο για το σήριαλ. Εγώ είχα δει κάποια επεισόδια, ήξερα λίγο του story. Έγραψα λοιπόν το τραγούδι με άλλο στίχο. Με παίρνει μία ώρα μετά και μου λέει ωραία τώρα βάλε αυτούς του στίχους μέσα. Όταν το τελείωσα μου είπε ποιος το έγραψε».

Ο Πέτρος Ιακωβίδης μοιράστηκε πως έχει συνθέσει μεγάλες επιτυχίες του μέσα από απλά καθημερινά περιστατικά.

Το «Κοιμήσου απόψε εδώ» το έγραψε επειδή η μητέρα του έτσι του απάντησε όταν της έκανε την αντίστοιχη ερώτηση.

Το κομμάτι «Μου έλειψες πολύ» με τη σειρά του, το σκέφτηκε όταν έβλεπε τον Ράιαν Γκόσλιν να γράφει ερωτικά γράμματα στην ταινία The Notebook.

 

Για την τελευταία του επιτυχία «Τατουάζ» δήλωσε: «Το έγραψα πολύ γρήγορα. Τελείωνα από γυμναστήριο και κανόνισα με έναν φίλο μου για καφέ. Ήρθε και η κοπέλα του που μόλις είχε κάνει τατουάζ, δεν θυμάμαι τι σχέδιο. Δεν του άρεσε και του λέει εκείνη τι θες να έκανα; Το όνομά σου; Πάω σπίτι το βράδυ και το γράφω».