Κ. Υφαντής (καθηγητής Διεθνών Σχέσεων): Οι απόψεις του κ.Ροζάκη για το Καστελόριζο θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Τουρκία

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΟΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ»

Για τις απόψεις του Καθηγητή Ροζάκη μίλησε ο Κώστας Υφαντής.

 

«Η Τουρκία θέλει αλά καρτ να χρησιμοποιήσει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Κώστας Υφαντής.

 

«Οι απόψεις του καθηγητή Ροζάκη για το Καστελόριζο θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Τουρκία» εκτίμησε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ‘’Secret’’με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστας Υφαντής.

 

Ο κ. Υφαντής σημείωσε πως «η Άγκυρα επικαλείται το Διεθνές δίκαιο για τις θαλάσσιες ζώνες» και επισήμανε πως «η Ελλάδα δεν θα πρέπει να εγκαταλείψει τον οριοθετημένο διάλογο με την Τουρκία».

Παράλληλα ανέφερε ότι «η Τουρκία θέλει αλα καρτ να χρησιμοποιήσει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας».

Ακόμη υπογράμμισε πως «η εθνική στρατηγική της Ελλάδας έχει δύο πυλώνες, την αποτροπή μιας επίθεσης και την συνεχή έκκληση σε διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου».

«Η Ελλάδα, ως μέλος της ΕΕ, έχει πλεονεκτήματα στην διπλωματία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Σε ότι αφορά την αποχώρηση της Γαλλίας από τη Λιβύη, δήλωσε πως «θα πρέπει να περιμένουμε τι ακριβώς θα κάνει το Παρίσι», ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι «η χώρα δεν θα σταματήσει να παρεμβαίνει».

 

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτηση του: