Κ. Καραμανλής: Υλοποιούνται έργα υποδομής στην Εύβοια

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

 

 

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, προχωρά στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Εύβοιας.

 

 

Το πρόγραμμα αυτό, περιλαμβάνει την παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών, καθώς και τις παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου, ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την κύρωση των δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και την στήριξη των πληγέντων της Εύβοιας από τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου.

 

 

«Το υπουργείο έτρεξε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης να γίνουν άμεσα πράξη και να έχουν άμεση εφαρμογή» ανέφερε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής.

 

 

 

 

Επισήμανε πως βρέθηκε άμεσα, αλλά και τις επόμενες εβδομάδες, στις πληγείσες περιοχές και μέσα σε μόνο 15 ημέρες διενεργήθηκαν 2.500 έλεγχοι σε πληγέντα κτίρια της περιοχής από τους μηχανικούς του υπουργείου, ενώ παραμένει ακόμα και σήμερα κλιμάκιο στην περιοχή για την ολοκλήρωση των τελευταίων ελέγχων. Αναφέρθηκε στο επίδομα των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση που δόθηκε στους πληγέντες άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

 

 

Οι κατευθύνσεις στις οποίες κινούμαστε, ανέφερε ο υπουργός, είναι τρεις: η στήριξη των πλημμυροπαθών, η αποκατάσταση των υποδομών και η άμεση υλοποίηση σημαντικών έργων που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή.