Γκλέτσος κατά Φίλη για τις στρατιωτικές και θρησκευτικές εικόνες στη Βουλή: «Κάποιος να τον μαζέψει»

Γκλέτσος: "Παρακαλώ πολύ κάποιος να μαζέψει τον κ.Φίλη"

Επίθεση κατά του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, εξαπέλυσε ο Απόστολος Γκλέτσος με ανάρτησή του στο feacebook. Ο κ. Γκλέτσος σχολιάζει τη δήλωση του Ν. Φίλη ότι η προβολή στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου εικόνων “παραπέμπουν στο διαβόητο Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών” και ότι πρόκεται για στυγνή προσβολή της Δημοκρατίας.

 

Γκλέτσος: “Παρακαλώ πολύ κάποιος να μαζέψει τον κ.Φίλη”

 

Ο Α. Γκλέτσος γράφει στην ανάρτησή του: “Ύστερα από τις ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΕΣ δηλώσεις περί Γενοκτονίας των Ποντίων και άλλων πολλών, επανέρχεται τουλάχιστον σε λάθος στιγμή με καινούργιες μπούρδες. Παρακαλώ πολύ κάποιος να μαζέψει τον κ.Φίλη…”.
<div

Ύστερα από τις ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΕΣ δηλώσεις περί Γενοκτονίας των Ποντίων και άλλων πολλών, επανέρχεται τουλάχιστον σε λάθος στιγμή με καινούργιες μπούρδες. Παρακαλώ πολύ κάποιος να μαζέψει τον κ.Φίλη…..

Δημοσιεύτηκε από Απόστολος Γκλέτσος στις Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020

>>

 

Οι επίμαχες δηλώσεις Φίλη

 

Ο κ. Φίλης είχε αναφέρει ότι το γεγονός ότι προβλήθηκαν στο κτήριο της Βουλής οι συγκεκριμένες εικόνες “πολεμικής κινητοποίησης και θρησκευτικές απεικονίσεις” είναι “κάτι εντελώς ανεπίτρεπτο” και πρόσθεσε:

 

“Πρόκειται για ατόπημα πρώτης γραμμής, πολιτικά και αισθητικά αποκρουστικό. Όλοι αντιλαμβάνονται τι σηματοδοτεί η προβολή στην κεντρική όψη του Κοινοβουλίου στρατιωτικών ασκήσεων. Λίγες μέρες μάλιστα μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να εμποδίσει με τη βία και να αμαυρώσει τον συμβολικό, λόγω συνθηκών, εορτασμό του Πολυτεχνείου”.

 

 

Ο κ. Φίλης είχε στραφεί και κατά του πρωθυπουργού υποστηρίζοντας: “Φαίνεται ότι ο υπό τον κ. Μητσοτάκη συνασπισμός Δεξιάς, “σοβαρής” Ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερου Κέντρου, αγωνιά για το μέλλον του, μετά την πανθομολογούμενη αποτυχία του να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν εξηγείται αλλιώς η επιμονή του όλο το τελευταίο διάστημα να αναβαπτίζεται στα βρώμικα νερά του μιλιταρισμού, του σκοταδισμού, του αυταρχισμού και της εμφυλιοπολεμικής εθνικοφροσύνης. Είναι, άραγε, τόσο σημαντικά τα οφέλη που προσδοκά η ΝΔ από τα “ορφανά” υπολείμματα της Χρυσής Αυγής, ώστε, να εγκαταλείπει τις φιλελεύθερες κεντροδεξιές ιδρυτικές της αρχές; Το άμεσο μέλλον θα δείξει. Πάντως, όσον αφορά στο παρόν, τόσο “φιλελευθερισμό” είχαμε να δούμε από τη χούντα”.

 

Πάντως στην ανάρτησή του ο κ. Γκλέτσος θυμίζει και την παλαιότερη δήλωση του Νίκου Φίλη ότι η σφαγή των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία αλλά αιματηρή εθνοκάθαρση, προκαλώντας σάλο και αντιδράσεις.

 

“Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια”, είχε πει.