Γεωργιάδης: Στόχος να καταργηθεί το click inside από Δευτέρα αν διατεθούν τα self test

Η εκτίμησή του στην ημερομηνία ανοίγματος της εστίασης

«Παράθυρο» για κατάργηση του click inside από τον υπουργό Ανάπτυξης.

 

 

Για το πλαίσιο ανοίγματος του λιανεμπορίου αλλά και την πιθανή ημερομηνία για επαναλειτουργία της εστίασης μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

 

 

Αναφορικά με το λιανεμπόριο δήλωσε πως υπάρχει ένας αγώνας δρόμου που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε οι εργαζόμενοι του να ενταθούν στην διαδικασία των self test.

 

Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί, τις επόμενες μέρες είναι εφικτό ενδεχομένως την Δευτέρα να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου, φυσικά, όπως τόνισε με τον περιορισμό του SMS των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας χωρίς click inside.

 

«Στόχος του υπουργείου είναι να καταργηθεί το click inside, εφόσον προλάβουμε τους στόχους» είπε.

 

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, η εστίαση αναμένεται ανοίξει και ίσως προηγηθεί λίγο του τουρισμού, δίνοντας χρονικό περιθώριο από τις 10 έως τις 20 Μαΐου.

 

«Μετά το Πάσχα πιστεύω θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή» δήλωσε σχετικά.

 

Ξεκαθάρισε πάντως πως το αρχικό άνοιγμα θα αφορά μόνο στους εξωτερικούς χώρες.

 

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός και υπογράμμισε πως η λογική λέει ότι όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί και ο παράγοντας του καλού καιρού σε συνδυασμό με το «υπερόπλο των self test», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, θα βοηθήσουν την πτώση της πανδημίας.