Γεωργιάδης: Λάθος η δήλωσή μου «μη σώσεις να εμβολιαστείς» – Αποκλείεται νέο lockdown

Ο υπουργός Ανάπτυξης απέφυγε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης «να εμπλακεί στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ»

Κακώς έκανα τη δήλωση «μη σώσεις να εμβολιαστείς», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Είπε ότι οι εμβολιασμένοι χρεώνουν την μη επιστροφή τους στην κανονικότητα στους ανεμβολίαστους κάτι που δημιουργεί πόλωση, ενώ την ίδια στιγμή εκτίμησε ότι όσο μια χώρα απομακρύνεται από την Δύση πέφτει το ποσοστό eμβολιασμού.

Σε ότι αφορά την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, είπε ότι υπάρχει ένα λεπτό σημείο μεταξύ της προστασίας της δημόσιας προστασίας και της ελεύθερης βούλησης. Απέκλεισε εμμέσως το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο lockdown καθώς όπως είπε υπάρχει πλέον το εμβόλιο, ενώ απέφυγε να εμπλακεί στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ.

Αναφορικά με την συμφωνία για τα ναυπηγεία Ελευσίνας είπε ότι η δικαστική απόφαση αναμένεται την Άνοιξη του 2022 ώστε να προχωρήσει η καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζομένους και οι επενδύσεις.

Για την ακρίβεια είπε ότι η Ελλάδα έχει τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ, αναφέροντας παράλληλα πως είναι εντατικοί οι έλεγχοι στην αγορά.

 

Ακούστε τη συνέντευξή του: