Ευρωπαϊκή Ένωση: Σύνοδος κορυφής, παρουσία του Τζο Μπάιντεν

Έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο

Σύνοδος ΕΕ-ΗΠΑ θα διεξαχθεί με τη παρουσία του Τζο Μπάιντεν, στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο.

 

 

Αυτό ανακοίνωσαν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ, εκφράζοντας τη χαρά τους για την επικείμενη σύνοδο. Μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, καλωσορίζουμε τον Τζο Μπάιντεν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ στο επόμενο του ταξίδι στην Ευρώπη τον Ιούνιο. Εχουμε πολλά να κάνουμε μαζί, από την κλιματική αλλαγή και την υγεία, από το εμπόριο ως τις γεωπολιτικές προκλήσεις», ανέφερε η Φον ντερ Λάιεν.

 

 

«Έχω τη χαρά να ανακοινώσω με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μια σύνοδο κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Τζο Μπάιντεν στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο. Η ανοικοδόμηση μιας ισχυρής συμμαχίας ΕΕ-ΗΠΑ συμμαχίας και η ένωση δυνάμεων για τον κορωνοϊό, το κλίμα, την ασφάλεια», έγραψε ο Μισέλ.

 

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε ότι στις 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης η Σύνοδος Κορυφής στις 25 Μαΐου. Οπως αναφέρει ο Μπάρεντ Λέιτς, «την Τρίτη 25 Μαΐου ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συγκαλέσει Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες για την COVID19, το κλίμα και τη Ρωσία».