Εξεταστική Επιτροπή: Ένταση δημιούργησε ο χαρακτηρισμός «καντίνα» σε μάρτυρα, από τον Γ. Τσίπρα

Επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Επιτροπής Παραλαβής εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης του έργου για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

Την σφοδρή αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή προκάλεσε η επίθεση του κ. Γιώργου Τσίπρα στον εξεταζόμενο μάρτυρα Ιορδάνη Γιαμουρίδη, Πρόεδρο της Επιτροπής Παραλαβής εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης του έργου για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκνευρισμένος από τις απαντήσεις του κ. Γιαμουρίδη, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις επικαλούνταν αναρμοδιότητα επί του περιεχομένου των ερωτήσεων, αποκάλεσε τον μάρτυρα «καντίνα».

«Όταν εμείς καταθέσαμε τον κατάλογο μαρτύρων, ο κ. Μαρκόπουλος μας εγκάλεσε ότι μόνο την καντίνα δεν είχαμε καλέσει. Φαίνεται ότι τελικά όμως, σήμερα καλέσαμε την καντίνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ. «Είναι προσβολή, να ανακαλέσει άμεσα» είπε ο κ. Γιάννης Ανδριανός. «Ντροπή!» φώναξε ο Βασίλης Σπανάκης, ενώ ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είπε: «Εδώ υπάρχει σαφέστατη μομφή, η οποία χαρακτηρίζει τη δημοσιοϋπαλληλία. Έχετε και βαρύ όνομα κύριε Τσίπρα. Να είστε πιο προσεκτικός. Να ανακαλέσετε τη φράση».

Ο κ. Τσίπρας επανήλθε λέγοντας: «Ο όρος καντίνα υπάρχει στα πρακτικά της πρώτης συνεδρίασης, στην αναφορά του κ. Μαρκόπουλου. Το ποιος αποκάλεσε καντίνα υψηλόβαθμους υπαλλήλους το χρεώνεται η πλειοψηφία.

Προσωπικά σέβομαι και τιμώ όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Με αυτά που ακούμε όμως περί αναρμοδιότητας φαίνεται πως η συγκεκριμένη επιτροπή βρίσκεται πιο μονά στην καντίνα από ό,τι στην αναθέτουσα αρχή».