Ερντογάν: Τον Δεκαπενταύγουστο μπορεί να γίνει Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο

ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Αναδίπλωση του Ερντογάν φανερώνει η κίνησή του.

 

Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά τον Δεκαπενταύγουστο ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

 

Λίγες ημέρες μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε, όπως μεταδίδει το Haberler πως «φέτος οι Ορθόδοξοι πολίτες μας θα μπορέσουν να τελέσουν λειτουργία στις 15 Αυγούστου στην Παναγία Σουμελά τις οποίες δεν μπορούσαν λόγω των έργων».

 

 

«Εάν ήμασταν ένα έθνος που στοχεύει θρησκευτικά σύμβολα, η Μονή Σουμελά που βρίσκεται στα χέρια μας για 5 αιώνες τώρα θα είχε εξαφανιστεί με τον άνεμο», πρόσθεσε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το EHA, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που συμμετείχε στα εγκαίνια της Παναγίας Σουμελά όπου ολοκληρώθηκαν τα έργα στήριξης της Μονής.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου άνοιξε, μετά από πέντε χρόνια εργασιών αναστήλωσης. Η Ιερά Μονή είχε κλείσει προσωρινά το 2015, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες στήριξης, καθώς είναι χτισμένη σε βράχο, σε ύψος 1.200 μέτρων. Η επαναλειτουργία της μονής, η οποία αποτελεί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Τούρκου Υπουργού Πολιτισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι.