Επίσκεψη Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν: Συνάντηση στις 19:00 με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου – Τι θα συζητηθεί

«Ο MBS, όπως είναι επίσης γνωστός, ταξιδεύει στην Αθήνα με μεγάλη συνοδεία και εκτεταμένη ατζέντα», σημειώνει η Deutsche Welle

Με πολυμελή κυβερνητική αντιπροσωπεία και περί τους 30 επιχειρηματίες φτάνει το απόγευμα στην Αθήνα ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος στις 19:00 θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η επίσκεψη περιέχει ένα ιδιαίτερο συμβολικό μήνυμα: είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια που ο σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μπιν Σαλμάν πατάει το πόδι του σε ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επίσημη αποστολή», γράφει η γερμανική Deutsche Welle, με αρκετά διεθνή ΜΜΕ να φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ για την επίσκεψη αυτή.

«Ο MBS, όπως είναι επίσης γνωστός, ταξιδεύει στην Αθήνα με μεγάλη συνοδεία και εκτεταμένη ατζέντα. Είναι αξιοσημείωτο ότι στις επίσημες ανακοινώσεις των δύο πλευρών, η εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας βρίσκεται στην κορυφή της ημερησίας διάταξης», σημειώνει επίσης η Deutsche Welle.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο de facto ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας θα επισημοποιήσουν το φιλόδοξο σχέδιο «East to Med data Corridor»: Ένα νέο υποθαλάσσιο και επίγειο καλωδιακό σύστημα μεταφοράς δεδομένων που θα διασυνδέσει την Ευρώπη με την Ασία μέσω Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας και το οποίο αναμένεται να κοστίσει ως και 1 δις ευρώ.

Το έργο αυτό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα καταστήσει την Ελλάδα την ανατολική πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταφορά δεδομένων και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας περιφερειακό ψηφιακό κόμβο. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του φθινοπώρου και η ολοκλήρωσή του υπολογίζεται για το τέταρτο τρίμηνο του 2025.

Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, για ένα ιστορικό έργο που αξιοποιεί τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας και της Σαουδικής Αραβίας για να δημιουργήσει έναν απαραίτητο για την παγκόσμια οικονομία διάδρομο μεταφοράς δεδομένων, τοποθετώντας ταυτόχρονα τις δύο χώρες στο επίκεντρο μεταφοράς, αποθήκευσης και δημιουργίας δεδομένων στην Ευρασία. Η Ελληνική Δημοκρατία και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας δεσμεύονται να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να επιταχυνθεί η έναρξη του σημαντικού και φιλόδοξου αυτού έργου, κάτι που αναμένεται να τονίσουν στις δηλώσεις τους και οι κ. Μητσοτάκης και Μπιν Σαλμάν.

Διαβάστε τη συνέχεια στα Parapolitika.gr