Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ιαπωνία: Οι συναντήσεις κορυφής, τα ηχηρά «μηνύματα», τα παρασκήνια και οι κομβικές συμφωνίες

Τα κέρδη για την Ελλάδα και οι πρώτες εντυπώσεις

Κομβικής σημασίας εκτιμάται από το Μέγαρο Μαξίμου ότι θα αποδειχθεί η ιστορική επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ιαπωνία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Ιάπωνα ομόλογό του στο Τόκιο, με πλήθος κορυφαίων επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στην ασιατική χώρα και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, μπήκαν τα θεμέλια για εμβάθυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ιαπωνίας Hiroyuki Hosoda ήταν ο πρώτος επίσημος που συνάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Τόκιο.

Η συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες επικεντρώθηκε στη βούληση αναβάθμισης και διεύρυνσης των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις θετικές επιδόσεις που καταγράφει η ελληνική οικονομία και στις ευκαιρίες που υπάρχουν για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις.

Συζήτησαν ακόμα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, για διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τη συνεργασία της Ιαπωνίας με τους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο αναθεωρητισμός και η αλλαγή των συνόρων με τη βία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.

 

Διαβάστε περισσότερα στο parapolitika.gr