Επικοινωνία Μητσοτάκη-Πλακιωτάκη για την ένοπλη επίθεση στο ελληνικό τάνκερ

ΑΝΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, για την ένοπλη επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν επικοινώνησε σήμερα το πρωί (31/12) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για το συμβάν και ζήτησε από τον κ. Πλακιωτάκη να γίνουν από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας, όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου αυτή η περιπέτεια να έχει αίσιο τέλος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου το υπό ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο «Happy Lady» Ν.Π. 12183, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ. από το λιμάνι Limboh στο Καμερούν δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή οκτώ εκ των είκοσι οκτώ μελών του πληρώματός του.

Από αυτούς οι πέντε είναι Ελληνες υπήκοοι. Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών. Οι υπόλοιποι απαχθέντες είναι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας. Από το περιστατικό, και συγκεκριμένα από εξοστρακισμό σφαίρας, τραυματίστηκε ο 35χρονος Ελληνας τρίτος μηχανικός του τάνκερ. Το μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.