Επανεκλέχθηκε στη θέση του προέδρου της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας

Οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης υπερψήφισαν την υποψηφιότητα του κ. Τασούλα ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δήλωσαν «παρών»

Με ονομαστική ψηφοφορία και 249 υπέρ επανεξελέγη ο Κωνσταντίνος Τασούλας στη θέση του προέδρου της Βουλής. Τα παρών ήταν 51. Οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης υπερψήφισαν την υποψηφιότητα του κ. Τασούλα ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δήλωσαν «παρών».

 

Η θητεία του Κωνσταντίνου Τασούλα ανανεώθηκε με ευρεία πλειοψηφία.

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Τασούλα
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1959. Είναι παντρεμένος με τη Φανή Σταθοπούλου και έχουν δύο παιδιά. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει εργαστεί κατά την περίοδο 1988-89 σε δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου ως υπότροφος του Βρετανικού Συμβουλίου. Υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας του Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα, επίτιμου προέδρου της ΝΔ από το 1981 έως το 1990. Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων.

Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 2004, του 2007, του 2009, του 2012, του 2015, του 2019. Το 1994 εξελέγη δήμαρχος Κηφισιάς. Το 2007 ορίστηκε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας. Τον Φεβρουάριο του 2010 εξελέγη γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. Το 2014 ορίστηκε υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το 2019 εξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, θέση στην οποία επανεξελέγη μετά από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

 

Σε λίγο, η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να εκλέξει τους αντιπροέδρους, τους κοσμήτορες και τους γραμματείς του Σώματος, σύμφωνα με τις προτάσεις των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων.

Για τις θέσεις των α’, β’ και γ’ αντιπροέδρων, η ΝΔ θα προτείνει τους Θανάση Μπούρα, Γιάννη Πλακιωτάκη και Γιώργο Γεωργαντά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ την Όλγα Γεροβασίλη, ενώ το ΠΑΣΟΚ τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Το ΚΚΕ θα προτείνει ξανά τον Γιώργο Λαμπρούλη, ενώ η Ελληνική Λύση τον Βασίλη Βιλιάρδο.

Οι «Σπαρτιάτες» θα προτείνουν τον Πέτρο Δημητριάδη και η Νίκη τον Γιώργο Αποστολάκη. Η Πλεύση Ελευθερίας τον Μιχάλη Χουρδάκη.