Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 7,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Καθαρή υπεροχή Μητσοτάκη (Φώτο)

Ακρίβεια και ανατιμήσεις στην πρώτη θέση ανησυχίας των πολιτών, με μεγάλη διαφορά

Προβάδισμα 7,5 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1, με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου να συνεχίζουν την πτωτική πορεία που καταγράφουν τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα, στις 7,5 μονάδες ανέρχεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με τα δύο κόμματα να συγκεντρώνουν 32,7% και 25,2% αντίστοιχα.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 9,8%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9%, οι Έλληνες για την πατρίδα 3,4% και το ΜέΡΑ25 με 2,8%.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεγάλη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Η απόστασή τους βρίσκεται στο 16,6%, καθώς το 48,7% τον προτιμά, εν αντιθέσει με το 32,1% που επιλέγει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ συγκεντρώνει το 19,2%.

«Περίπατο» κάνει ο νυν πρωθυπουργός και σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών. Το ενδιαφέρον είναι ότι μόλις ένα 2% χωρίζει τον Αλέξη Τσίπρα από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Όπως και σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, ακρίβεια και ανατιμήσεις είναι ο πρώτιστος λόγος ανησυχίας των πολιτών.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά την κοινή γνώμη, δεν υπάρχει προβάδισμα στην πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων θεωρεί ότι παρακολουθούνται και απλοί πολίτες, καλούμενη να απαντήσει για το θέμα των υποκλοπών.

Σε ό,τι αφορά την απόσταση στη διαφθορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, πλειονότητα ουκ εστίν.

Το αυτό ισχύει και για την πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης. Όχι, όμως, και ποιος κέρδισε τη μάχη στη Βουλή, αφού το προβάδισμα πάει στη Νέα Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για το επιτετραμμένο του κόμματος Κασιδιάρη στη Βουλή, ένα 73,8% απάντησε θετικά, με το 22,2% να διάκειται αρνητικά στην επικείμενη απαγόρευση.

Η διακύμανση της πρόθεσης ψήφου αποτυπώνεται κάτωθι.

Τέλος, η άποψη των πολιτών για το είδος της κυβέρνησης που προτιμούν.